Societat

El premiat xef Víctor Trochi s’incorpora al Casa Anamaria Hotel d’Ollers

Amb dues estrelles Michelin, el cuiner argentí es proposa anar introduint de mica en mica en aquest establiment plats d’autor vinculats al territori

La trajectòria del Casa Anamaria Hotel d’Ollers acaba d’arribar a un punt d’inflexió, amb un fitxatge de prestigi per al seu restaurant: el xef argentí, establert des de fa molts anys a Catalunya, Víctor Trochi, que arriba al Pla de l’Estany avalat per les estrelles Michelin rebudes en la seva etapa als restaurants Skina, de Marbella, i Les Magnòlies, d’Arbúcies. Trochi combinarà la seva nova responsabilitat a l’Anamaria amb la feina del restaurant que va obrir el 2016 al Maresme. Nascut a Buenos Aires el 1975 i format a les ordres de Martín Berasategui i a la cuina d’El Bulli Hotel-Hacienda Benazuza, de Sevilla, Trochi ha rebut premis com ara el premi al millor esmorzar de l’Estat espanyol, The Best Restaurant Dessert (sempre ha dit que sent passió pels dolços), el premi al millor aperitiu Codorníu, el premi Cuinant els Nostres Sabors o el del Basque Culinary Center.

Lligar-ho a l’entorn

La directora d’aquest establiment de quatre estrelles, Cristina Masferrer, va presentar Trochi ahir al migdia en un acte en què el mateix cuiner va donar algunes pistes sobre la seva carta –que serà “d’autor”–, ja que va elogiar els productes de proximitat. “Estem tornant als orígens”, va dir. El nou xef va assenyalar també la seva intenció de fer evolucionar la cuina de l’Anamaria, no pas de cop, sinó de manera progressiva. “L’important és que tot serà bo”, va concloure. En el tast que hi va haver a continuació, els convidats van poder tastar un guisat de ceps amb gambes, unes ostres fregides amb cava o una amanida de llenties amb bacallà i tomàquet.

Privilegi

El gastrònom i historiador Jaume Fàbrega va posar l’accent en la importància de recuperar els productes del territori, que és la tendència actual en l’àmbit internacional. “Tenir en Víctor Trochi a Ollers és un privilegi”, va afirmar Fàbrega.

LA FRASE

Farem una evolució progressiva; l’important és que tot serà bo
Víctor Trochi
XEF DE CASA ANAMARIA HOTEL

Un hotel integrat a Vilademuls

L’alcalde de Vilademuls, Àlex Terés, va remarcar la importància que té per al municipi l’Anamaria. D’una banda –va dir–, està cobrint un buit en l’oferta turística local, ja que el que més abunda al poble són els allotjaments rurals. De l’altra –hi va afegir–, sempre que pot dona feina a gent d’aquí. A més, Terés va avançar un conveni amb l’hotel perquè la mainada del poble pugui fer classes de natació a la seva piscina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia