Societat

De Alfonso va cobrar milers d’euros de forma indeguda

Un informe de la Sindicatura de Comptes constata que l’exdirector de l’Oficina Antifrau va percebre triennis i complements de forma irregular

El Tribunal de Comptes ha de decidir si li ho reclama

El caçador caçat. Daniel de Alfonso va cobrar indegudament gairebé 70.000 euros en triennis i complements quan era director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC). Així ho manté la Sindicatura de Comptes, que en el seu informe sobre l’exercici del 2015, presentat ahir, ha detectat irregularitats comptables en la gestió de l’entitat que podrien ser perseguibles administrativament i judicialment. El Tribunal de Comptes ha de decidir ara si reclama aquests diners al magistrat, tal com ha fet amb el president Mas i les conselleres Ortega i Rigau amb la despesa del 9-N.

De Alfonso va ser destituït el juny del 2016, després que se sabés que s’havia confabulat amb l’aleshores ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, per collar els independentistes i que es fes pública una gravació telefònica en què el director de l’Oficina Antifrau deia al ministre: “Els hem tocat amb en Ramon Bagó, els hem destrossat el sistema sanitari, els hem acusat, els estem fotent el CTT (Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació)”, que va causar un gran escàndol.

En l’informe sobre el 2015, quan De Alfonso n’era president, la Sindicatura de Comptes ha constatat cobraments indeguts per part del director i de qui era la seva directora adjunta, Maite Masià. Per exemple, “que van cobrar sengles complements de qualitat de 20.005 i 9.721 euros, respectivament, als quals no tenien dret donada la seva condició d’alts càrrecs”, i que “es van aplicar percentatges superiors al 5% d’allò establert en les bases de càlcul del complement de qualitat sense cap justificació”.

L’informe també confirma irregularitats en la incorporació del personal, atès que van ser fets de forma “directa, sense cap convocatòria pública per cobrir les places”. El nou director d’Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, ja va denunciar i corregir algunes de les irregularitats recollides ara per la Sindicatura de Comptes.

LA XIFRA

70.000
euros
és la xifra de diners que De Alfonso podria haver cobrat indegudament quan era director de l’OAC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera