Educació

Mobilització contra el setge als mestres

La comunitat educativa alerta de l’autocensura de molts docents

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que aplega sindicats de l’ensenyament, organitzacions de mestres, famílies i estudiants, va fer pinya ahir en defensa dels docents, que els últims mesos estan sent objecte d’un assetjament sense precedents des de l’àmbit polític, judicial i mediàtic. Amb el lema Deixeu l’educació en pau. Volem educar en llibertat, el MUCE va denunciar “la campanya judicial i mediàtica contra els docents de diversos centres educatius de Catalunya, els intents de criminalització del professat, a més de la instrumentalització i l’ús partidista de l’activitat educativa” i va anunciar una bateria de mobilitzacions que culminarà amb una manifestació a Barcelona el 10 de juny.

Després d’unes setmanes de forta pressió sobre el col·lectiu docent per les acusacions d’adoctrinament i de delicte d’odi contra els professors de l’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, la comunitat educativa ha decidit coordinar-se per defensar-se i mostrar el seu rebuig al carrer. El primer acte de protesta serà el 23 de maig, amb concentracions al davant de les delegacions del govern espanyol. El segon, el 3 de juny, amb un acte a Sant Andreu de la Barca. I el tercer i últim, el 10 de juny, amb una manifestació a Barcelona.

El manifest del MUCE fa referència explícita als docents perseguits judicialment a Sant Andreu de la Barca i a la Seu d’Urgell i als “500 docents i altres professionals de l’educació amenaçats la setmana passada pel delegat del govern [espanyol], Enric Millo, als quals volem trametre un missatge d’escalfor i ànim per no defallir”. Millo va explicar la setmana passada que l’alta inspecció de l’Estat està analitzant 134 casos de suposat adoctrinament en els quals uns 500 mestres haurien tingut comportaments “inacceptables”.

El MUCE va denunciar també que l’assetjament als mestres està provocant que, en molts casos, els docents s’autocensurin a classe. Entre els casos que van citar hi ha el d’un mestre que no es va atrevir a parlar de L’estaca a classe de música, d’un altre que anava amb peus de plom a l’hora de referir-se a la república i a la monarquia de l’època romana. També hi ha centres que han deixat de fer actes el Dia de la Pau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia