Societat

Terrasses de dia i més vigilants de nit a la riera de Lloret de Mar

El sector privat pagarà quatre informadors cívics, que combatran la venda ambulant i la prostitució nocturnes a l’avinguda Just Marlès

Pel batlle, és bo canviar inèrcies

L’Ajuntament de Lloret de Mar pretén millorar l’oferta turística –en paraules de l’alcalde, Jaume Dulsat– i aquest estiu permetrà que hi hagi taules i cadires a l’avinguda Just Marlès, coneguda popularment com la riera, de les vuit del matí a les nou del vespre. L’autorització podria entrar en vigor al juny i s’allargarà fins al 15 d’octubre. I paral·lelament, i amb un conveni amb l’Associació d’Hostaleria, el consistori incrementarà la vigilància de nit a la via per combatre la venda ambulant i la prostitució.

Aquesta doble actuació hauria de permetre “fer un ús més intensiu d’oci diürn” i combatre dos dels mals del segon carrer més transitat de Lloret, indica el batlle: “Just Marlès de dia és poc freqüentat i volem que hi hagi més vida, que hi passin coses. Per això hi haurà taules i cadires, respectant els vianants i les zones de pas.”

L’alcalde considera que les terrasses, i l’activitat que generaran, són “una bona estratègia”. Serà, com a prova experimental, fins al 15 d’octubre: “Ningú no té la fórmula perquè les coses funcionin, no hi ha ningú infal·lible. I si no funciona, ho reconeixerem i rectificarem.”

En el ple del dia 2, l’equip de govern (CiU, ERC-Avancem i el PSC) va votar a favor d’ocupar Just Marlès amb terrasses, tot i que el portaveu, Jordi Orobitg (ERC), va mostrar-hi reticències fins que s’ha establert “un dispositiu per pal·liar problemes d’inseguretat”, va dir.

“Una evidència”

Dulsat sosté que “si hi ha més activitat de dia [a la riera], hi haurà menys oci nocturn”. Per combatre la venda il·legal i la prostitució, “que és una evidència que fa anys que existeixen [a Lloret]”, l’Ajuntament i representants dels hotels, dels comerciants, dels bars i restaurants i de les discoteques i sales de festes han acordat que el sector privat pagarà quatre informadors cívics, que faran “feines per dissuadir” les persones que tinguin “conductes inadequades”. L’Ajuntament il·luminarà els punts foscos de la riera i restringirà el pas als punts d’escombraries.

El sector privat assumirà el cost –uns 30.000 euros– de la presència dels informadors cívics, que podrien treballar de les onze de la nit a les cinc de la matinada. “Buscarem recursos per reforçar la seguretat”, diu Enric Dotras, el president del Gremi d’Hostaleria. A banda dels informadors cívics, els agents de la policia faran hores extres.

En els plens, el portaveu del Moviment Independent de Lloret (Millor), Marc Fuertes, sol criticar la disbauxa nocturna a la riera. Troba que a Just Marlès hi ha “un llibertinatge de venda d’estupefaents i de prostitució” i és partidari que aquestes activitats es regulin i es desplacin a un espai allunyat del centre.

LES FRASES

A la nit a la riera, un carrer molt freqüentat, hi ha conductes inadequades. Hi haurà més vigilància
Jaume Dulsat
alcalde de lloret de mar (CiU)
Com a prova pilot, és una acció positiva per dinamitzar la riera, que es pacificarà amb taules i cadires
Nino Gómez
president de l’associació de bars i restaurants de lloret de mar
Havíem demanat que hi hagués taules i gent asseguda a Just Marlès fa anys. És molt bo i positiu
Enric Dotras
PRESIDENT de l’associació d’hostaleria de lloret de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt