Societat

Un pres de Lledoners amb problemes mentals va estar enfilat dues hores en un mur per reivindicar canvis en la seva situació

CCOO denuncia la gestió deficient que està fent Serveis Penitenciaris amb els presos “amb patologies psiquiàtriques severes”

La secció sindical de CCOO al Centre Penitenciari de Lledoners denuncia la gestió “deficient” per part de la Direcció General de Serveis Penitenciaris amb els presos que pateixen “patologies psiquiàtriques severes”. La denúncia arriba després que aquest dimecres un pres estigués dues hores enfilat en un mur reivindicant canvis en la seva situació.

Segons ha explicat el secretari de la secció sindical de CCOO a Lledoners, Òscar Besa, l’intern havia protagonitzat una situació similar ara fa un anys quan es trobava a Brians 2. “Són interns que amb medicació estan bé, però quan es descompensen generen incidents”, explica, tot recalcant que aquest tipus d’incident generen “greus problemes de seguretat al centre”.

El pres va estar enfilat dues hores al mur que separa els patis del Departament d’Infermeria i va ser necessari activar el protocol d’evasió.

Els fets van tenir lloc aquest dimecres. Segons expliquen des de CCOO, el pres s’hauria enfilat al mur, que separa les dues parts del departament d’Infermeria, utilitzant les cistelles de basquet que hi ha al pati. Malgrat que no hauria pogut fugir si hagués continuat, sí que s’hauria pogut arribar a enfilar fins a la teulada, posant en risc la seva seguretat.

Segons Besa, amb l’acció l’home reivindicava canvis en la seva situació, entre els quals un canvi de centre. Lledoners va activar el protocol d’evasió i fins al lloc dels fets s’hi va acabar personant el mateix director general de Serveis Penitenciaris. Després que el personal dialogués amb l’intern durant més de dues hores, aquest va acabar baixant pel seu propi peu.

Baesa explica que aquest intern ja havia protagonitzat un fet similar ara fa un any quan es trobava al Centre Penitenciari de Brians 2. Aquest fet, assenyala, posa de manifest que des del departament “no està gestionant correctament la situació dels interns amb patologies psiquiàtriques severes”, com és el cas del pres, pel que exigeixen mesures “urgents” per evitar que aquests riscos greus de seguretat es puguin tornar a repetir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró