Salut

sanitat

Salut assegura a Premià de Dalt que tindrà el CAP el 2019

L'Ajuntament va fer una primera cessió dels terrenys a l'Incasol i el viacrucis del projecte porta un retard d'onze anys

L'equipament es manté al barri de Santa Anna-Tió i també donarà servei als veïns de Premià de Mar

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha garantit a l'Ajuntament de Premià de Dalt que l'any 2019 es posarà en funcionament, al barri de Santa Anna-Tió, el primer centre d'atenció primària (CAP) del municipi, que també donarà servei als veïns de Can Pou-Camp de Mar, de Premià de Mar. Així ho han manifestat a l'alcalde, Josep Triadó (PDECat), els responsables de l'àrea, que asseguren que el projecte ja disposa de la inversió concreta i no depèn del pressupost del 2017, que encara no s'ha aprovat.

Triadó va recordar ahir que es tracta d'una de les obres més esperades pel municipi, després que la proposta comencés a caminar l'any 2005 amb la cessió inicial dels terrenys per part de l'Ajuntament a l'Incasol, que havia de construir a sobre de l'equipament trenta habitatges tutelats. “La proposta no va reeixir perquè des de l'Incasol ens van comunicar que no hi havia diners per al projecte”, apunta l'alcalde, que hi afegeix que llavors el consistori va anar a trucar a la porta de Salut. Malgrat que el conveni es va signar l'any 2008, no va ser fins al 2015, amb els terrenys ja urbanitzats i amb els serveis corresponents, que es va fer la cessió oficial al departament. “Fins ara, Salut ha complert la paraula donada, perquè ja ens ha entregat l'avantprojecte, i confiem que la tardor del 2017 ja podran començar les obres”, es felicita Triadó.

El nou CAP, el primer del municipi –actualment disposa de tres consultoris: un al centre, un al barri Cotet i un tercer al barri del Remei–, serà més gran del que s'havia previst inicialment, amb una ocupació total de 1.425 m² a la carretera de Vilassar de Dalt/carrer Víctor Català. A instàncies de la Crida Premià de Dalt, es va aprovar demanar a la Generalitat que el centre porti el nom de Caterina Albert i Paradís Víctor Català, respectant el nom i el pseudònim de l'escriptora. Estarà distribuït en vint consultoris mèdics i donarà cobertura a una població de més de vint mil habitants.

El pressupost del CAP puja a 1,8 milions d'euros. “La ubicació és estratègica i permetrà millorar l'atenció sanitària en una zona molt congestionada i esdevenir un referent per als veïns de la zona, que, d'altra banda, fa molts anys que s'ho mereixen”, manifesta l'alcalde.

LA XIFRA

1,8
milions
d'euros és el pressupost per al nou CAP de Premià de Dalt al barri de Santa Anna-Tió


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia