Salut

Méndez de Vigo es nega a suspendre ara els 6.000 euros que ha de pagar la Generalitat per cada alumne que vulgui ser escolaritzat en castellà

La consellera d'Educació diu que la negativa demostra l'abast de la voluntat de “diàleg” del govern espanyol

El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, s'ha negat aquest dilluns a derogar ara la disposició addicional 38 de la LOMCE que regula el pagament per part de la Generalitat de 6.000 euros per cada nen que es vulgui escolaritzar en castellà a Catalunya, tal com li ha demanat la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz.

En tot cas, el ministre s'ha compromès a debatre la qüestió a la subcomissió per al pacte d'Estat d'Educació que s'ha de crear al Congrés. Tots dos han exposat les seves diferències sobre aquesta qüestió al llarg de la Conferència Sectorial d'Educació que ha tingut lloc a Madrid, on el Ministeri ha exposat les bases de la modificació del decret de revàlides.

Meritxell Ruiz ja ha avançat que Catalunya mantindrà les proves de les PAU i d'avaluació tal com ha fet fins ara, independentment del contingut de l'acord. Méndez de Vigo s'ha mostrat “convençut” que l'acord per a les proves d'accés a la universitat “s'aplicarà a tot l'Estat”.

En sortir de la reunió la consellera ha explicat que totes les comunitats autònomes governades pel PSOE, així com el País Basc i Canàries, han donat suport seva petició perquè es derogui el punt de la Llei que estableix els 6.000 euros per alumne.

“Si realment hi ha voluntat que les proves siguin diagnòstiques i competencials aquest decret el que ha de fer és respectar les competències de les Comunitats Autònomes”, ha dit Ruiz, però el ministeri “no ha acceptat posar-ho” al decret.

Segons Ruiz, amb aquesta resposta Méndez de Vigo ha evitat concretar el “diàleg” que el govern espanyol assegura que vol mantenir amb les comunitats autònomes i especialment amb Catalunya.

La consellera ha explicat que ha proposat al ministre la derogació d'aquesta part de la Llei o bé la seva suspensió fins que no s'assoleixi un acord per a una altra llei. “També ens ha dit que no, i per tant de moment el diàleg no el veiem enlloc”, ha dit.

A la roda de premsa posterior a la Conferència Sectorial, Méndez de Vigo ha assegurat que el Ministeri no té “cap enfrontament en aquests moments” amb cap territori, però ha admès que la consellera li ha demanat la derogació dels 6.000 euros per alumne.

“Li he dit que aquest decret llei de mesures urgents era per al calendari d'aplicació de la LOMCE, i que per tant aquest tema no entrava dins de l'àmbit d'aplicació d'aquest decret llei”, ha sentenciat, “però li he promès que aquest tema es tractarà a la subcomissió, i així serà, en un debat tranquil i no crispat”. “M'he compromès a portar aquest tema a la subcomissió que l'1 de desembre començarà la seva tasca”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona