Salut

Salut

L'atenció al part a l'hospital de Palamós treu un 8,58 de nota

L'equip s'ha format en interculturalitat perquè un 49% de les mares són foranes

L'equip mèdic i sanitari d'obstetrícia i ginecologia de l'hospital de Palamós va atendre 961 parts al llarg de tot l'any passat i el centre ha assolit un dels millors resultats entre els 41 hospitals catalans que participen en l'enquesta Plaensa, del CatSalut, amb una nota mitjana de 8,58 sobre 10 i nivells superiors al 90% de satisfacció en les respostes a 20 de les 26 preguntes del qüestionari.

Respecte al total de naixements, només una de cada deu dones va requerir cesària i un 69% dels parts van ser eutòcics –vaginals sense instrumentació–. Un 93% de les noves mares van optar per la lactància materna durant els primers dies d'alletament dels nadons.

Interculturalitat

L'any 2007 es va fer la remodelació del bloc obstètric i des del 2009, amb la construcció de la cinquena planta d'hospitalització, hi ha habitacions individuals per a les mares, equipades per tal que no calgui separar el nadó dels pares i preparades per fer-hi la higiene del nadó i també les visites pediàtriques. En els últims anys, a més, l'equip ha fet formació en competències interculturals, pel fet que gairebé un 49% de les mares són de nacionalitat diferent de l'espanyola, amb predomini de les marroquines, romaneses i gambianes. També hi treballa una mediadora intercultural d'origen marroquí que facilita la comunicació i relació entre els pares i l'equip mèdic.A les futures mares, les informen del pla d'atenció al part, on s'incorporen els aspectes que de manera individual volen que l'equip tingui en compte i respecti.L'equip de llevadores, infermeria i metges atén el procés d'embaràs, part i puerperi amb un protocol únic, que integra l'atenció primària i l'atenció especialitzada. Durant el procés s'informa als pares, s'ofereixen classes de preparació al part a les àrees bàsiques de salut –Palamós, Palafrugell, Torroella de Montgrí, La Bisbal d'Empordà i Sant Feliu de Guíxols– i xerrades mensuals on es parla del dia del part i es fa una visita guiada prèvia a les instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia