Salut

salut

Quan les vivències són teràpia mental

El programa REMS treballa les emocions com a estímul de la memòria

L'objectiu és que els usuaris siguin autosuficients

El violí és, per l'Antonio, una manera de relacionar-se amb la resta d'usuaris del Programa de Reforç i Estimulació de la Memòria i la Salut (REMS) que desenvolupa la Fundació Catalunya-La Pedrera a Mollerussa. Mentre els seus companys canten i ballen al ritme de la música, ell és capaç d'interpretar, de memòria, cadascuna de les cançons que sonen a l'ordinador. “Quan l'Antonio realitza aquesta activitat, connecta molt bé amb ells i està completament actiu. Això suposa un benefici important per al seu benestar personal”, explica la coordinadora del programa REMS a Mollerussa, Anna Carné.

Aquesta és una de les activitats que, des de la tardor passada, es duen a terme al centre, que ha començat a treballar amb una metodologia fonamentada en l'Atenció Centrada en la Persona. Els resultats de l'experiència estan sent molt positius des d'un punt de vista qualitatiu, perquè s'ha aconseguit que els propis usuaris tinguin responsabilitats, prenguin decisions sobre el que volen fer i ajudin es seus companys en el desenvolupament de les diverses activitats.

Les vivències personals hi són presents de diferents maneres, tant amb una exposició d'eines del camp, amb materials aportats pels propis usuaris, com amb una presentació de família i d'experiències de vida. “Ens estimulen a fer activitats i dur-les a terme ens dona vida i ens sentim més joves”, explica Pere Pocurull, un dels usuaris.

L'activitat física, cognitiva i de socialització continua sent l'eix vertebrador del programa REMS, que es va implantar de manera pionera a Mollerussa fa gairebé quatre anys i que ara es du a terme a diferents punts de Catalunya. El seu principal objectiu és el d'acompanyar aquestes persones i les seves famílies en el procés cap a la dependència però intentant, al mateix temps, que siguin autosuficients durant el màxim període de temps possible. A la capital del Pla d'Urgell el nombre d'usuaris supera la cinquantena de persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia