Salut

Troben un donant de medul·la per al nen de l'escola Vedruna

Més de 570 persones van atendre la crida de l'escola, que va organitzar dues jornades de donació al centre

Alegria continguda. Així va definir la directora de l'escola Vedruna de Girona, Marta Oliva, la notícia que s'hagi trobat un donant de medul·la compatible amb l'alumne de 10 anys afectat per una aplàsia medul·lar i que requeria un trasplantament urgent. L'escola ho va fer públic coincidint amb l'inici del tractament d'en Roger , que el va començar dimarts. “Hem fet el primer pas, molt important, que era aconseguir un donant, ara cal continuar caminant, perquè el procés serà llarg”, va explicar Oliva. L'escola es va mobilitzar arran del cas i va organitzar una campanya de solidaritat, a mitjan gener, per intentar trobar donant i alhora fent una tasca de divulgació sobre la donació de medul·la òssia. Desbordats per la resposta massiva en les dues jornades de donació de sang i de medul·la òssia, 576 persones van atendre la crida. El Banc de Sang i Teixits de Girona rep una mitjana d'entre tres i quatre donants de moll de l'os en un mes; a l'escola Vedruna en quatre hores se'n van registrar més de tres-cents. Marta Oliva va destacar un cop més la solidaritat que ha demostrat Girona.

Donant anònim

La directora del centre, Marta Oliva, va detallar que el donant és anònim i, per tant, no saben si es troba entre les persones que van anar a l'escola o prové de qualsevol altra donació feta al país o fins i tot a partir de cerques internacionals. Per ser donant de medul·la, el procediment inicial inclou una primera extracció de sang, la qual s'entra en el Registre de Donants Mundial (Redmo) i es valora la compatibilitat del donant. Prèvia a les jornades de donació, l'escola va organitzar una sessió informativa per resoldre dubtes. L'escola s'ha bolcat en el cas i ha contribuït, segons la directora, a treballar entre l'alumnat els valors com la solidaritat. Les tutores van comunicar ahir la notícia als companys d'en Roger. “En Roger apareix en totes les redaccions dels seus companys, i li envien molts ànims perquè es recuperi.” També va voler donar, un cop més, l'agraïment de la família per les mostres de suport rebudes i la resposta massiva un cop feta la crida. “Estem contents però expectants per veure com evoluciona tot”, hi va afegir la directora.

LA FRASE

Girona ha demostrat ser molt solidària i hem inculcat als alumnes del centre aquests valors
Marta Oliva
Directora de l'escola vedruna de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró