Salut

sanitat

mort per meningitis

Mor un nen del Pla de l'Estany a causa d'una meningitis

L'evolució de la malaltia meningocòccica va ser fulminant i l'infant va morir diumenge al vespre al Trueta

La mainada i els adults que compartien aula a l'escola bressol, en tractament preventiu

Un nen del poble de Serinyà va morir diumenge al vespre a l'hospital Josep Trueta de Girona a causa d'una malaltia meningocòccica. Fonts del Trueta han explicat que quan el nen va arribar al centre el seu estat de salut va empitjorar molt ràpidament perquè l'evolució de la malaltia va ser fulminant. Diumenge al vespre, el pediatre de guàrdia del Trueta va notificar la defunció del nen amb sospita de malaltia meningocòccica. Davant la sospita que es tractava d'aquesta malaltia infecciosa greu, el Departament de Salut va posar en marxa el protocol previst en aquests casos. Així, dilluns al matí, tècnics del servei de vigilància epidemiològic es van desplaçar a la llar d'infants de Serinyà on anava el nen per informar de la situació el personal del centre i les famílies i indicar-los el tractament antibiòtic que han de seguir les persones que hi havien tingut un contacte de molta proximitat, intensitat i llarga durada. A més de la família del nen, les mesures de quimioprofilaxi s'han estès a totes les persones que compartien aula a la llar d'infants, entre la mainada i els educadors.

L'alcalde de Serinyà, Josep Antoni Ramon, s'ha afegit a les mostres de condol a la família del nen mort i al missatge de tranquil·litat que les autoritats sanitàries han transmès a les famílies dels altres infants. L'Ajuntament no convocarà cap acte de condol per respecte a la intimitat de la família i se sumarà als que pugui dur a terme l'associació de pares del centre.

La malaltia meningocòccica és una malaltia infecciosa greu causada per un bacteri anomenat meningococ. Pot afectar el sistema nerviós (meningitis meningocòccica) o bé produir una infecció generalitzada (sèpsia meningocòccica). El microorganisme es transmet de persona a persona mitjançant les secrecions faríngies i nasals, cosa que requereix un contacte estret per al contagi, com ara dormir a la mateixa habitació, viure a la mateixa casa i compartir la mateixa aula. El contagi no es produeix per contactes amb joguines o altres estris escolars perquè el meningococ és un germen que resisteix molt poc temps fora de l'organisme. Es produeixen casos durant tot l'any, però són més freqüents a l'hivern i a la primavera. Generalment són casos aïllats, però també poden aparèixer com a brot (dos o més casos relacionats). L'any 2015 a la regió sanitària de Girona es van notificar 18 casos d'aquesta malaltia.

LA DATA

19.03.17
Data
en què va morir el nen, veí del poble de Serinyà, a causa d'una malaltia meningocòccica.

LA XIFRA

18
casos
d'aquesta malaltia infecciosa greu es van notificar el 2015 a la regió sanitària de Girona.

LA FRASE

Si l'associació de pares d'alumnes de la guarderia organitza algun acte de condol, hi donarem suport
Josep Antoni Ramon
alcalde de serinyà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia