Salut

hospitals

La unitat d'arrítmies del Trueta, per a final d'any

El nou servei, que costarà dos milions, evitarà el trasllat de pacients a Barcelona

La unitat d'arrítmies de l'hospital Josep Trueta de Girona entrarà en servei a finals d'any i suposarà una inversió de prop de dos milions d'euros, segons va informar ahir l'ACN. La posada en marxa de la nova unitat permetrà tractar les arrítmies i implantar desfibril·ladors automàtics a Girona i evitar així que els pacients s'hagin de traslladar a Barcelona com fins ara. El nou cap del servei de cardiologia, el doctor Ramon Brugada, va indicar recentment en una entrevista publicada per aquest diari que Girona és l'única província a tot l'Estat que no té una unitat d'aquest tipus. El doctor Brugada preveu que es faran uns 200 estudis electrofisiològics i ablacions per radiofreqüència a l'any i s'implantaran una trentena de desfibril·ladors en pacients. “Quan parlem de salvar vides parlem de temps i, si podem tractar els pacients des de Girona, l'escurcem”, ha manifestat.

En la nova unitat es podran tractar els pacients que fan arrítmies bé amb medicació o bé amb una ablació cardíaca. El perfil d'aquests pacients són joves d'entre 14 i 25 anys que tenen palpitacions, persones que han tingut un infart, pacients amb insuficiència cardíaca o persones amb malalties genètiques familiars que porten associades arrítmies. “Hi ha pacients que necessiten el que anomenem estudis electrofisiològics o ablació per radiofreqüència, que vol dir curar l'arrítmia cremant una petita part del cor”, ha explicat el cardiòleg. La nova unitat se situarà a la sisena planta, al costat de la unitat d'hemodinàmica i on ara es fan procediments no invasius com ara ecocardiografia, proves d'esforç o electrocardiogrames. Segons ha detallat Brugada, aquestes instal·lacions es traslladaran a la setena planta per deixar lloc per a la unitat d'arrítmia. “Tindrem una zona de recuperació del pacient que serà comuna per a la nova unitat i per a hemodinàmica”, ha explicat. Bona part del pressupost d'aquesta nova unitat –1,8 milions d'euros amb IVA inclòs– es destinaran a l'adquisició, a través de concurs, d'un sistema radiogràfic específic, i la resta seran per a les obres que es faran a la sisena planta. Per posar en marxa la unitat, es contractarà de moment un especialista en el tractament d'arrítmies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró