Salut

hospitals

Portes obertes al Trueta i al parc hospitalari de Salt

Són dues jornades per informar els futurs residents sobre l'especialització dels centres de l'ICS i l'IAS

L'hospital universitari Josep Trueta i el parc hospitalari de Salt ofereixen entre ahir i avui unes jornades de portes obertes adreçades a futurs residents interessats a fer l'especialització en els centres.

En el cas dels centres gestionats per l'ICS a Girona, com el Trueta, l'oferta docent per al curs 2017/18 és de 34 places al Trueta (29 de medicina de 21 especialitats diferents, una de farmàcia, tres de llevadora i una d'infermeria pediàtrica), a més de les 24 places en l'atenció primària (20 de medicina familiar i comunitària i quatre d'infermeria familiar i comunitària). El Trueta té 23 serveis acreditats per impartir docència, 21 dels quals ofereixen plaça aquest any. Pel que fa a la formació d'atenció familiar i comunitària, s'imparteix en els equips d'atenció primària acreditats per fer docència –que són Canet, Salt, Sarrià i Can Gibert del Pla, Montilivi/Vila-roja i Taialà de Girona–, a més dels hospitals Trueta i Santa Caterina i els de Figueres, Palamós i Calella.

En el cas de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), la jornada de portes obertes és avui i començarà a la sala d'actes de l'hospital Santa Caterina, de Salt. L'oferta docent de l'IAS per a aquest curs és de tretze places: tres de psiquiatria, una de psicologia clínica, dues d'infermeria en salut mental, dues de llevadores i cinc de metges de família en rotació a l'hospital Santa Caterina. L'IAS disposa de dues unitats docents multiprofessionals per a la formació d'especialistes. L'any 2007 l'hospital Santa Caterina va rebre els primers residents per impartir l'especialitat de llevadora, que depenien d'una unitat docent única per a tot Catalunya. El 2009 es va obtenir l'acreditació hospitalària per a la formació de residents, que des d'aleshores forma una promoció cada any de metges de família en rotació hospitalària, i l'any 2014 el ministeri va acreditar la unitat docent multiprofessional d'obstetrícia i ginecologia.

LES XIFRES

34
places
a l'hospital Trueta i 24 places en l'atenció primària és l'oferta docent per al curs 2017/18.
13
places
és l'oferta docent de l'IAS per al curs que ve; entre altres, tres de psiquiatria, una de psicologia i dues de llevadora.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

Signat l’acord que regula les cessions de sòls per al soterrament de les vies

Sant Feliu de Llobregat

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona