Salut

tribunals

sentència favorable

Sentència a favor dels empleats d'ambulàncies

El tribunal els dona la raó en la demanda interposada contra l'empresa Transport Sanitari de Catalunya per coaccions en els canvis de categoria

“És un important revés contra l'empresa i una gran victòria del col·lectiu de treballadors i treballadores”, destacava Lourdes Alsina, presidenta del comitè d'empresa, en una primera valoració sobre la sentència de la sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que resol a favor de la demanda dels treballadors. Els empleats del transport sanitari de les comarques gironines i l'Alt Maresme van acusar l'empresa adjudicatària del servei, Transport Sanitari de Catalunya (TSC), d'haver-los coaccionat perquè s'abaixessin la categoria professional i d'imposar canvis de mobilitat.

En un comunicat fet públic ahir pel Sindicat del Transport Sanitari de Girona (STSG), es destaca el fet d'haver guanyat el judici contra l'empresa i s'explica que ara “els empleats poden tornar al seu lloc de treball anterior a l'aplicació de la mesura amb la seva categoria laboral d'origen”. També demanaran l'execució provisional de la sentència mentre aquesta no sigui ferma. En aquest sentit, l'empresa pot interposar un recurs davant del TSJC.

Els treballadors van presentar demanda per conflicte col•lectiu contra TSC per impugnar un calendari que afecta més de 500 treballadors. Les advocades del Sindicat del Transport Sanitari de Girona que han portat el procés són Carme Manssour, Mireia Bezaga i l'Anna Maria Estarán. Denunciaven que els empleats haurien acceptat sota pressions la baixada de categoria professional amb el corresponent decrement de salari i de la cotització a la Seguretat Social. El judici es va celebrar l'1 de març a la sala social del TSJC. Una desena de treballadors que van comparèixer com a testimonis van exposar les irregularitats que hauria comès l'empresa a l'hora de negociar individualment amb cadascun d'ells les noves condicionals laborals mentre hi havia un procés de negociació obert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia