Salut

Oci nocturn de qualitat entre locals a Torroella i l'Estartit

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Agència de Salut Pública de Catalunya can presentar ahir la plataforma Nits Q, oberta a la implicació dels locals d'oci nocturn del poble i el nucli de l'Estartit per promoure un lleure segur i de qualitat. Quatre establiments –el Mariscal, el Ginger, el Blau Nit i el PUB 501– ja van rebre ahir els primers distintius, però esperen que la llista creixi, amb altres negocis implicats en la reducció de determinats riscos associats a la nit i al consum excessiu de productes com ara l'alcohol. Amb aquesta iniciativa es pretén posar en comú la feina de diferents actors, públics i privats.

La iniciativa s'inspira en projectes similars iniciats a Brussel·les, París i Zuric i s'ha definit a partir de les conclusions de diverses jornades de treball amb experts. Amb els quatre establiments del municipi ja són 56 els acreditats en l'àmbit de Catalunya amb el distintiu Q de Festa, de 23 poblacions diferents, amb uns 400 professionals implicats.Durant la presentació, la subdirectora general de Coordinació de la Salut Pública a Girona, Cristina Pérez, va oferir algunes dades relacionades amb l'oci nocturn, com ara que un 68% dels joves d'entre 14 i 18 anys han consumit alcohol en el darrer mes i que un 28,3% han begut cerveses o begudes alcohòliques en el mateix període, segons el darrer estudi del Ministeri de Sanitat. Pérez va animar els establiments adherits a ser “inspiradors per a la resta de locals del municipi i de la comarca”. Per la seva banda, l'alcalde de Torroella, Josep Maria Rufí, va assenyalar que volen “tenir una oferta d'oci nocturn, però fent les coses ben fetes”.L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ja ha consolidat la xarxa Nits Q i durant l'acte es van presentar els objectius i el full de ruta per al 2017, que inclou adherir nous establiments al projecte. Per la festa major local, també preparen accions per reduir la contaminació acústica i millorar la mobilitat nocturna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia