Salut

Salut

Cesàries amb acompanyant, a l'hospital de Salt

Disminueix l'angoixa i la necessitat d'analgèsics

L'any passat se'n van fer 170 al centre, en un 14% dels parts

L'hospital Santa Caterina de Salt permet des d'ara la presència d'un acompanyant als naixements del fill per mitjà d'una cesària programada, un acte quirúrgic que es du a terme en una sala d'operacions. La decisió s'ha pres després dels resultats obtinguts en la prova pilot que es va fer l'any passat: es va registrar un augment de la satisfacció tant de la gestant com de la seva parella, una disminució de l'angoixa i el nerviosisme en la mare i una disminució de la necessitat d'analgèsia. A més, l'acompanyament permet, segons fonts del centre, mantenir el vincle familiar i una actitud activa i participativa de la parella cap al naixement del fill.

El sistema de treball implantat al llarg dels anys ha permès a l'hospital de Salt obtenir uns bons resultats obstètrics i perinatals que es mesuren en part en el baix índex de cesàries. L'any passat, es van fer al Santa Caterina 170 cesàries. El nombre de naixements per cesària en aquest hospital ha baixat any rere any. El 2016 es va arribar a una taxa d'un 14,16%, molt per sota de l'indicador de qualitat d'un 19% exigit pel Departament de Salut i d'un 15%, recomanat per l'OMS. El cap de servei del centre, el doctor Joan Meléndez, ha explicat que gairebé la meitat de les dones que anteriorment han tingut una cesària, han aconseguit tenir un part vaginal en el seu segon fill. I també destaca els bons resultats quan el nadó ve de natges. L'any 2016, un 40% d'aquests casos també van acabar en un part vaginal. L'assistència obstètrica al Santa Caterina es basa en la informació a la dona al llarg de l'embaràs, una bona comunicació i la recerca de la major naturalitat del part sobre la base de l'evidència científica, amb l'objectiu d'obtenir un alt nivell de satisfacció dels futurs pares.

LA XIFRA

28
parts
més es van produir al Santa Caterina l'any passat en comparació amb el 2015. Se'n van atendre un total de 1.200.

Més naixements que en altres llocs

Malgrat la tendència general a la baixa del nombre de naixements a l'Estat, l'any passat al Santa Caterina es van atendre un total de 1.200 parts (28 més que l'any 2015, 50 més que l'any 2014 i 60 més que l'any 2013). Del conjunt de parts, un 73,74% han estat parts eutòcics (parts vaginals sense instrumentació). Tot i que l'àrea d'influència de Santa Caterina és el Gironès i la Selva interior, l'any 2016, més de 250 dones de diferents llocs de Catalunya i d'altres punts d'Estat espanyol van sol·licitar tenir el seu fill al centre, que és un referent en els parts naturals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró