Salut

Salut

Una illa per als més menuts

L'Hospital de Palamós posa en servei l'Espai Rialles, un zona pensada per als menors ingressats i que serveix de reforç a les famílies

Des que va entrar en servei, a principi d'any, ja hi han passat més de 800 infants

Un espai a la cinquena planta de l'hospital de Palamós, fins fa poc una sala d'espera, és ara un espai dedicat als més menuts que estan ingressats al centre. L'Espai Rialles és un projecte nou que neix amb la voluntat de donar un servei als més menuts i fomentar els valors i el treball comunitari. La iniciativa es vincula al servei del voluntariat que, a poc a poc i sense fer soroll, no para de créixer.

Sandra Medina, treballadora social i coordinadora del voluntariat de l'hospital, explica que van voler fer un pas més amb la creació d'una aula hospitalària: “Vàrem voler aprofitar que estem en un moment que tenim molts voluntaris per crear un nou projecte per donar suport als nens hospitalitzats i als seus familiars.”

Neus Puigpinós, psicopedagoga i mestra, en va tenir coneixement i s'hi va voler implicar per impulsar-ho, treballant en la redacció del projecte. Finalment, es va poder materialitzar gràcies a un donatiu de l'Associació Front al Mar, que en va pagar el material i els mobles. Puigpinós, ara ja com a voluntària coordinadora d'aquest espai, explica que des que va començar, a principi d'any, més de 800 infants han passat per l'Espai Rialles. Animació, manualitats o animació a la lectura –en resum, alternatives a l'oci–, en són algunes iniciatives: “Volem millorar la qualitat de vida dels menors hospitalitzats a través d'un ambient lúdic dinamitzat per voluntaris i, a la vegada, servir de suport a la família”, destaca Puigpinós, i hi afegeix que també és una eina per als germans i familiars dels infants ingressats quan els venen a visitar. L'espai està pensat per ajudar a fomentar els valors de la cooperació i del treball comunitari, que s'ha pensat per a nadons fins a joves de 16 anys.

Lisa Camós, una de les voluntàries de l'Espai Rialles, explica que és una experiència molt gratificant: “Vaig tenir el meu pare ingressat molts anys i vaig veure que la gent estava molt sola a l'hospital. En tenir coneixement del projecte del voluntariat vaig veure en l'Espai Rialles la meva oportunitat.” Camós explica la importància d'aquesta zona per als infants: “Només cal veure la cara que fan quan hi entren!” El voluntariat també es desplaça a l'habitació en el cas que aquests no es puguin moure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia