Salut

sanitat

ambulatoris

Queixes pel CAP que va tancar divendres

L’Ajuntament de Palafolls transmet el seu desacord a la Corporació de Salut, que ho atribueix al calendari laboral

El dispensari de Palafolls i els CAP de Calella i Malgrat van traslladar divendres passat, revetlla de Sant Joan, totes les activitats programades a un altre dia. En el cas de Palafolls, a més, el centre va estar tancat al públic i les urgències i la demanda directa es van derivar al CAP de Malgrat, el seu centre de referència. El fet que Sant Joan coincidís amb dissabte va deixar el municipi tres dies sense servei sanitari.

El consistori va traslladar la queixa formal a la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), que és qui gestiona aquests tres equipaments, ja que considera que la situació va perjudicar els ciutadans.

A més, el consistori ha informat que es posarà en contacte directament amb el Departament de Salut “per tal de presentar una queixa per haver permès aquest tancament del CAP palafollenc, que ha deixat durant tres dies consecutius sense servei sanitari el nostre poble”. Des de la Corporació, el doctor Marcel Prats, adjunt a la direcció de l’ens, explica que es tracta d’una pràctica vinculada al calendari laboral dels professionals que fa anys que es du a terme sense problemes.

“S’envia la circular als usuaris i es posen cartells als centres afectats per informar amb temps del tancament”, precisa el metge, que insisteix que es tracta d’un tema “merament organitzatiu i que també afecta altres dies de l’any”.

En aquest sentit, Marcel Prats va assegurar ahir que tant al CAP de Calella com al de Malgrat “aquest dia s’atenen les urgències i la demanda dels usuaris; l’únic que es canvia són les visites programades”. Prats confirma que no hi va haver una notificació directa a l’Ajuntament, però destaca que al centre “sí que es va informar amb temps”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona