Salut

Salut

Alerten que el dèficit manté ofegat l’hospital de Mataró

El comitè de treballadors denuncia que el pla de reequilibri per capgirar els números vermells del consorci sanitari ha estat un fracàs

La direcció manté que enguany hi ha hagut “despeses addicionals sobrevingudes”

La delicada situació financera que arrossega l’hospital de Mataró podria complicar encara més l’ofec econòmic. El comitè de treballadors del Consorci Sanitari del Maresme assegura que el pla de reequilibri que és vigent des de l’any 2015 i que havia de servir per eixugar el dèficit de l’organisme ha estat un “fracàs”.

La previsió, segons assenyalen, és que enguany el pressupost es tanqui amb uns números vermells que podrien enfilar-se fins als tres milions d’euros, contra els 183.000 previstos inicialment. Una conjuntura que podria allargar el període de suspensió del règim especial d’autonomia de gestió que la Generalitat manté des de fa dos anys a la institució amb mesures estrictes de control pressupostari.

La direcció del centre mataroní relativitza la situació però admet que el 2017 s’ha hagut de fer front a “despeses addicional sobrevingudes” que haurien col·lapsat les finances. Uns compromisos que no estaven previstos en el pla de reequilibri i que estan vinculats, en gran part, a increments salarials que s’han de satisfer a la plantilla. Tot i que el Departament de Salut és coneixedor d’aquesta nova realitat, l’hospital de Mataró confia que en els pròxims mesos es tanqui un nou contracte programa amb la Generalitat que permeti fer front a aquests imprevistos.

El malestar dels representants sindicals va més enllà perquè l’estratègia que s’ha seguit per sortir del dèficit econòmic ha estat l’increment d’activitat en un centre que no ha pogut contractar prou personal i que treballa en unes instal·lacions i amb uns equips antics i fora del seu període d’ús. De fet, una auditoria d’estructures i aparells feta l’any passat identificava una mancança d’inversions en aquest àmbit de 23,7 milions d’euros, dels quals 10,5 es considera que són urgents per fer reparacions i reposicions. “Moltes exploracions diagnòstiques estan retardades per l’estat comatós dels nostres vells aparells”, hi afegeix Xose López, del comitè de treballadors.

Pel que fa als espais, els sindicats reclamen la necessitat d’ampliar l’hospital per donar una resposta satisfactòria a una població de referència que s’ha més que doblat des que es va obrir el centre. La construcció d’un futur sociosanitari, davant mateix de l’actual recinte hospitalari, podria servir per instal·lar-hi alguns serveis que descongestionin l’antic edifici de la carretera de Cirera i traslladar-hi les consultes mèdiques o els tractaments que no necessitin ingrés.

LA XIFRA

3
milions
d’euros és el dèficit previst que es calcula que tindrà el Consorci Sanitari del Maresme a finals del 2017.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia