Salut

Conflicte laboral

Les ambulàncies mantenen la vaga una setmana després

L’empresa TSC ha denunciat els sindicats per estar fent una “vaga il·legal” i el comitè de vaga es manté ferm en les reivindicacions

Els treballadors confien en la mediació de Salut Girona

La vaga indefinida dels treballadors de les ambulàncies de Girona i l’Alt Maresme va arribar ahir a la seva primera setmana sense que s’hagi produït cap acostament entre les dues parts, que es mantenen en posicions enrocades, per a una solució. L’empresa adjudicatària del servei, TSC, ha portat als jutjats el comitè de vaga per haver convocat dos tipus de vagues (la parcial i la indefinida), que consideren il·legals. I, per la seva banda, els sindicats es mantenen ferms i decidits a continuar fent mobilitzacions fins que no hi hagi un canvi de posicionament per part del TSC respecte dels dotze punts que reivindiquen.

Així mateix, ahir TSC va denunciar públicament que durant la matinada de dijous a divendres diverses ambulàncies havien patit desperfectes intencionats i actes vandàlics. En total, va parlar de 26 rodes punxades i de dos vidres trencats en ambulàncies de les zones de Llançà, l’Escala, Cadaqués, Roses, Anglès, Breda i Sant Feliu de Guíxols. I atribueix aquests desperfectes a la vaga. Juan Ramon Rodríguez, del Sindicat del Transport Sanitari de Catalunya (STSC), un dels tres sindicats convocants de les mobilitzacions, va condemnar aquests actes vandàlics, els va desvincular de la vaga i va assegurar que les consignes donades als treballadors han estat sempre les de mantenir la lluita de manera pacífica.

Els treballadors confien en la mediació que aquesta setmana va iniciar el gerent de la regió sanitària de Girona i la cap territorial del SEM amb l’objectiu de desencallar la situació. Representants de la regió sanitària de Girona van mantenir una trobada, aquesta setmana, amb els sindicats, i la vinent està previst fer-ho amb representants de l’empresa.

LA DATA

8-9-2017
Inici
de la vaga indefinida dels treballadors de les ambulàncies. Les primeres aturades van ser parcials.

Els dies laborables, 300 afectats

El nombre de pacients que s’han vist afectats per les vuit jornades de vaga (des del dia 8 fins ahir) han estat d’uns 300 pacients de mitjana els dies laborables, que és quan hi ha un major moviment d’usuaris que usen el servei de transport programat per a visites a les consultes externes i sessions de rehabilitació. Als pacients afectats se’ls ha reprogramat la visita. Els trasllats urgents no s’han vist afectats per la vaga, ja que formen part dels serveis mínims dictats pel Departament de Treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida