Salut

Salut

CCOO troba insuficient el servei del CUAP Güell

Defensa que s’hauria d’aprofitar l’equipament i fer radiografies urgents

El sindicat CCOO de l’hospital Josep Trueta considera que el centre Güell no funciona en realitat com un centre d’urgències d’atenció continuada (CUAP) perquè no ofereix ni servei d’analítica ni servei de radiologia com sí que fan, per exemple, els CUAP de Barcelona. Segons ha argumentat Àngels Rodríguez, de CCOO, la manca d’oferta del servei de radiologia de caràcter urgent és incomprensible atès que el Güell disposa ja de l’equipament necessari per fer-ho. En aquest centre, hi ha servei de diagnòstic per la imatge per a la realització de radiografies de caràcter programat. “El CUAP Güell és, de fet, un consultori normal i corrent, només que ara és obert les 24 hores”, lamenta Rodríguez. Segons aquesta representant de CCOO, els pacients que van al CUAP Güell i necessiten una radiografia de caràcter urgent són derivats al Trueta. I, un cop allà, i a causa de l’espera que han de fer al servei d’urgències de l’hospital, acaben marxant. CCOO considera que el CUAP de l’àrea metropolitana de Girona hauria d’estar situat a l’edifici de les consultes externes del Trueta, de manera que els pacients només s’haurien de desplaçar uns metres per fer-se proves complementàries, com ara radiografies i anàlisi.

El Departament de Salut, que fa una valoració positiva de la posada en funcionament del CUAP Güell el 18 de desembre passat, defensa que el nou dispositiu està enfocat per a pacients de complexitat baixa i moderada, de manera que “s’aposta per no fer exploracions radiològiques per mantenir aquest objectiu i ser més resolutius evitant proves que sovint no són necessàries”. Segons fonts de Salut, fins al 14 de gener, al CUAP Güell s’han fet unes 5.481 visites en tots els trams horaris. D’aquestes, 5.191 visites a urgències i la resta, 290, visites d’infermeria per a la realització de cures programades. Dels usuaris atesos a urgències, s’han derivat al Trueta 178 pacients per temes de complexitat clínica o per necessitat de proves complementàries.

Aquesta xifra suposa el 3,43% de les atencions fetes. I hi afegeixen que, des de l’entrada en funcionament del nou dispositiu, el nivell de resolució ha millorat i ha passat del 94,26% al 96,57%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada de la Comissió de relacions entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA