Salut

Un club social atendrà malalts mentals a Blanes

La Generalitat subvenciona l’espai, de 30 places i que obrirà a finals de mes

El casal cívic Can Borell serà la seu, a partir de finals de mes, del primer club social per a persones amb malaltia mental de la comarca de la Selva, presentat ahir de manera oficial a Blanes. El club oferirà trenta places, i els seus gestors han començat la feina per triar les persones que en faran ús.

El club social és una estructura de suport social i té com a missió contribuir que les persones “amb trastorn mental utilitzin les activitats de lleure per assolir hàbits de salut, independència i participació en la comunitat, incidint i donant suport al projecte vital de la persona”, segons diuen els promotors.

Anglès, dibuix o teatre

El nou equipament és un recurs subvencionat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, i té el suport de l’Ajuntament de Blanes. En el club social, s’hi faran activitats com ara anglès, costura, cuina, dibuix, esports, estimulació cognitiva, excursions, informàtica, manualitats i teatre.

Amb el club de Blanes, l’Associació de Familiars ja en té quatre a les comarques gironines (després de Girona, Figueres i Palafrugell). “Tractem que la persona amb malaltia, que moltes vegades també és una persona amb dependència, agafi les regnes de la seva vida”, va indicar la presidenta de l’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques, Maria Combalia.

En l’acte d’ahir, també hi van participar la presidenta de l’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques, Maria Combalia; la directora dels serveis territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Girona, Marta Casacuberta, i el psiquiatre Javier Merino, cap de sector de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) de la Selva marítima. En nom de l’Ajuntament, hi van assistir la cap de l’àrea d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania, Lurdes Rodríguez, i la treballadora social Teresa Muñoz.

L’any 2016, l’esmentada Xarxa de Salut Mental i Addiccions, que es desplega a Santa Coloma i Blanes, va atendre 1.094 pacients a la Selva interior i 2.166 a la Selva marítima. Va constatar 282 diagnòstics de trastorn mental greu (TMG) a l’interior i 552 a la costa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia