Salut

SALUT

Tracten 24 nens de P3 per prevenir la sarna, als Maristes

Els pares del nen afectat per la malaltia parasitària també segueixen el tractament profilàctic

De moment hi ha un sol cas però el Departament de Salut no descarta que en surtin més

Vint-i-quatre infants de P3 dels Maristes de Girona fan el tractament preventiu contra la sarna després que dijous es notifiqués un cas en aquest centre educatiu, concretament en un dels tres grups d’aquesta edat. Els infants que segueixen el tractament profilàctic són els companys de classe del nen que té aquesta malaltia infecciosa, que està produïda per un àcar que afecta la pell. A més dels escolars, segueixen el tractament els pares del nen afectat. El tractament consisteix a posar als infants una crema que conté permetrina. Amb una sola aplicació per tot el cos n’hi sol haver prou. Per recomanació del servei de vigilància i resposta a emergències de salut pública a Girona, els pares dels nens de la classe de P3 van portar els seus fills ahir al pediatre i ara per ara no ha aparegut cap més cas, però el Departament de Salut no descarta aquesta possibilitat. El mateix dia que la direcció dels Maristes va notificar l’existència d’aquest cas a Salut Pública, es van prendre mesures de neteja i desinfecció a les instal·lacions del centre educatiu.

La sarna o escabiosi és una malaltia parasitària causada per un àcar anomenat Sarcoptes scabiei. La femella d’aquest àcar excava la superfície de la pell formant forats, túnels o caus, on diposita els seus ous i provoca irritació, erupció i picor intensa, principalment a la nit. Els símptomes d’aquesta malaltia poden aparèixer entre dues i sis setmanes després d’haver tingut contacte amb una persona malalta.

Es transmet per contacte directe i perllongat amb la pell d’una persona afectada o amb teixits que ha utilitzat, com ara roba, llençols o tovalloles. La transmissió és possible metre hi hagi àcars o ous a la pell. Les persones poden contagiar la malaltia abans de l’aparició dels símptomes. L’any passat, a la regió sanitària de Girona es van declarar dos brots de sarna amb un total de deu casos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia