Certifiquen la dieta dels àpats de l’hospital olotí
El servei de restauració de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha renovat l’acreditació amb la certificació AMED per promoció de la dieta mediterrània entre els usuaris de la cafeteria i el restaurant del centre. El menjador de l’hospital d’Olot serveix aproximadament 7.000 plats de mitjana a l’any i ofereix un menú diari que consisteix en tres primers plats (pasta o arròs, verdures, hortalisses i llegums) i tres segons plats (peix, carn magre o vermella o ous), amb pa (normal o integral) i postres (fruita, làctics sencers i desnatats). A més, la cuina i la cafeteria d’aquest centre hospitalari són de gestió pròpia, no ho fa cap empresa de restauració externa, com sol habitual a la resta d’hospitals. La primera acreditació del centre va ser el novembre del 2013, quan es va atorgar la certificació AMED al menjador laboral de l’hospital Sant Jaume d’Olot. En aquell moment va ser el 281è establiment que s’acreditava a Catalunya, el vint-i-setè de les comarques gironines i el primer d’Olot. A més, va ser el tercer hospital del sistema sanitari integral d’utilització pública de Girona que s’acreditava, després dels menjadors laborals de la Clínica Salus Infirmorum de Banyoles i de l’hospital de Palamós. Actualment, hi ha 605 establiments acreditats a Catalunya.