Salut

Fan 658 revisions de salut bucodental a la regió sanitària

Odontòlegs i cirurgians maxil·lofacials participen en la campanya #StopCàncerOral, que es va fer el 12 de juny

Odontòlegs i cirurgians maxil·lofacials han fet 658 revisions de salut bucodental a la regió sanitària de Girona en el marc de la campanya #StopCàncerOral. Els controls es van fer el dia 12 de juny, Dia Europeu contra el Càncer Oral, per conscienciar la ciutadania sobre la importància de fer-se revisions periòdiques.

En aquestes consultes, els sanitaris van detectar 104 anomalies, de les quals faran seguiment, i han derivat al servei de cirurgia maxil·lofacial del Trueta sis persones, per fer-los un estudi a fons. De les 658 persones ateses, 274 eren homes (41,7 %) i 384 eren dones (58,3 %), un total de 200 són fumadores i 191 consumeixen alcohol diàriament. Un 55% dels participants mantenen una higiene bucal bona i un 15% deficient. Un 38% porten pròtesis, un 26% de les quals estan desajustades i cal revisar-les.

Els professionals han detectat 104 irregularitats en les revisions efectuades, en sis de les quals els pacients s’han derivat a la consulta del servei de cirurgia maxil·lofacial per fer-los un estudi més a fons, ja que es tracta de lesions premalignes o bé de tumoracions en què cal fer una biòpsia. També s’han detectat 20 casos en què és necessari algun tipus d’intervenció per part d’odontologia.

A la regió sanitària de Girona unes 115 persones són diagnosticades cada any de càncer de llavi, cavitat oral o faringe. El 2016 es va trobar càncer oral a 83 homes i 33 dones i aquesta malaltia va acabar causant la mort a 30 gironins i 10 gironines. Entre els principals factors de risc per desenvolupar un càncer oral hi ha el consum de tabac i d’alcohol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona