Salut

societat

Pla d’ajuda mútua entre malalts mentals a Sant Pau

L’hospital de Sant Pau ha engegat un programa d’ajuda mútua entre persones ingressades a la unitat d’aguts de psiquiatria i persones amb trastorn mental que han passat per la mateixa experiència. El programa es va presentar ahir, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, i consisteix a formar grups de diàleg entre els pacients ingressats a la unitat de psiquiatria de l’hospital i persones que conviuen amb el trastorn mental fora de l’entorn hospitalari. L’objectiu d’aquestes trobades és compartir “emocions, esperança i confiança en la recuperació” i al mateix temps ajudar a superar l’estigma de la malaltia mental, segons apunten els impulsors del projecte.

Segons el centre sanitari, en les proves prèvies que s’han fet per avaluar aquest nou pla els pacients ingressats després de participar en els grups mostren una reducció de la por davant la malaltia mental i un canvi positiu en la seva actitud davant del trastorn. L’experiència és fruit de la col·laboració entre l’hospital de Sant Pau i Activament Catalunya Associació, un col·lectiu de persones amb experiència en trastorn mental, que ja va posar en marxa un hort terapèutic al pati de la unitat de psiquiatria.

Aquesta, però, no és l’única iniciativa dels hospitals catalans impulsada en el dia de la salut mental. El Parc Taulí de Sabadell ha desenvolupat el portal web Mind-U per fomentar la prevenció de problemes de salut mental dels joves. La intenció és treballar la bona gestió de les emocions i promoure bons hàbits de salut física i mental. Per fer-ho, Mind-U ofereix informació perquè els joves puguin identificar conductes i situacions que poden generar patiment, alhora que mostra recursos per tenir cura de l’autoestima i de les relacions socials. Finalment, un darrer apartat exposa experiències d’altres joves youtubers relacionades amb el bullying, les relacions tòxiques o la superació d’una ruptura sentimental. El portal també facilita la petició d’atenció urgent per part d’un professional. 

La cap de secció de psiquiatria de l’hospital universitari Vall d’Hebron, Gemma Parramon, remarca que hi ha moltes malalties mentals que comencen a l’adolescència i subratlla que és “molt important” detectar-les en aquesta fase per tractar-les al més aviat possible. Alguns trastorns són més freqüents en dones que en homes, com els depressius, els d’ansietat i les fòbies. En canvi, els trastorns per ús de substàncies i els de personalitat prevalen més entre els homes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona