Salut

Menys hospitalitzacions per salut mental i addiccions

Els equips “de carrer” de l’Institut d’Assistència Sanitària redueixen un 5% el nombre d’hospitalitzacions a les comarques gironines entre gener i setembre

Els equips “de carrer” de salut mental i addiccions han reduït un 5% el nombre d’hospitalitzacions a les comarques gironines entre gener i setembre. L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha reforçat la xarxa d’equips comunitaris amb 85 professionals més amb l’objectiu d’anar “a buscar” els pacients que tenen més dificultats per vincular-se als centres assistencials o per seguir un tractament, com ara les persones sense llar, les que estan començant a tenir una psicosi o els usuaris que s’estan descompensant. “Sobretot volem arribar als pacients més greus per als quals les conseqüències de les seves malalties són destructores”, explica el director de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de Girona, el doctor Claudi Camps. A banda de reduir el nombre d’ingressos, també han pogut arribar a 400 usuaris que fins ara no estaven registrats.

Amb la contractació d’aquests professionals, l’IAS ha pogut actuar en diferents àmbits, com ara reforçar el programa de suport de salut mental en la primària, però també crear equips específics que es desplacen i centren els esforços amb usuaris que han deixat de seguir el tractament o que no han estat atesos mai.

L’objectiu principal, segons explica el mateix Claudi Camps, és “vincular” els usuaris a la xarxa d’assistència i aconseguir tractar-los els trastorns, sobretot els més greus. “Les conseqüències de les seves malalties són destructores perquè provoquen un deteriorament de totes les seves funcions, de cap manera serien atesos si no fos perquè nosaltres hi arribem ara”, detalla el director de la xarxa de salut mental.

Precisament, un d’aquests equips treballa específicament amb els sensellar i el formen un psiquiatre, un infermer i una treballadora social. “És un tema clau perquè sabem que a Girona i Salt hi ha unes 400 persones que viuen al carrer i prop d’un 40% tenen algun tipus de trastorn”, explica Claudi Camps. Aquests professionals treballen dia a dia per establir un vincle: “És una feina que es fa a poc a poc, perquè normalment són persones molt defensives, que desconfien de tot”.

LA XIFRA

400
persones
viuen al carrer a Girona i Salt, de les quals un 40% tenen algun tipus de trastorn.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS