Salut

Animen a denunciar els dèficits de les ambulàncies

Crida del Sindicat del Transport Sanitari de Girona als pacients que fan servir el servei programat perquè presentin reclamacions

CCOO lamenta la falta de condicions d’alguns vehicles

El Sindicat del Transport Sanitari de Girona (STSG) fa una crida als pacients que fan servir el servei de transport programat a presentar, a hospitals, a CAP i també a l’empresa Transport Sanitari de Catalunya (TSC), reclamacions i suggeriments en relació amb el funcionament d’aquest servei per ajudar els treballadors a dignificar el sector. Segons va manifestar ahir el STSG a través de Twitter, tot i que la majoria d’empreses no compleixen la instrucció sobre el nombre de pacients que pot portar una ambulància col·lectiva (un màxim de sis), el temps de durada dels viatges (una hora com a màxim) i el temps d’espera per a la recollida (30 minuts), “el CatSalut es defensa dient que no en tenen coneixement perquè no tenen denúncies”. Per la seva part, i també a través de Twitter, CCOO va denunciar el mal estat en què es troben algunes ambulàncies que circulen per la demarcació de Girona. “Es tracta de vehicles que traslladen pacients als hospitals a fer tractaments oncològics, de diàlisi i rehabilitació i que estan molt lluny de reunir les condicions de comoditat que necessiten”, va declarar Ivan Codinach, representant de CCOO. Es dona, a més, la circumstància que Inspecció de Treball de Girona ha donat la raó a CCOO en una denúncia que va presentar contra l’empresa TSC sobre la falta de condicions de seguretat de les bancades i les lliteres instal·lades en ambulàncies de transport urgent. Treball ha fet un requeriment a TSC perquè en un termini de dos mesos resolgui aquest problema.

Fonts de la regió sanitària de Girona van exposar ahir que tant l’any passat com aquest han rebut, respectivament, una setantena de queixes de pacients que fan servir el transport programat. I van comparar aquesta xifra amb els 240.000 serveis que es fan anualment a la demarcació. La major part de les queixes, segons les mateixes fonts, tenen a veure amb l’organització i el compliment dels horaris de recollida, més que no pas amb les condicions dels vehicles. Amb tot, van indicar que hi ha un pla de renovació de les ambulàncies (la flota està formada per més d’un centenar de vehicles) per substituir les més velles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà