Salut

Torra assegura que el govern fa tot el que pot per respondre a les demandes dels metges

El president de la Generalitat trasllada l’“empatia” del seu govern amb els professionals sanitaris i confia que aquest dimarts s’arribi a un acord per desconvocar la vaga

La segona jornada de vaga té un seguiment del 77%, segons el sindicat, i del 44,14% segons el departament de Treball

El president de la Generalitat, Quim Torra, parlat aquest dimarts per primera vegada de la vaga de metges d’atenció primària que ha paralitzat des de dilluns l’activitat dels ambulatoris per expressar “l’empatia” del govern amb els facultatius i desitjar que hi hagi aviat una solució al conflicte. Ha assegurat que el govern està fent tot el que està a les seves mans per poder atendre les reivindicacions dels professionals sanitaris.

“Tan de bo avui trobem una solució”, ha afirmat Torra en referència a les negociacions que hi ha en marxa aquesta tarda entre el sindicat Metges de Catalunya, majoritari en el col·lectiu, i l’Institut Català de la Salut (ICS) per arribar a acords que permetin desconvocar les aturades a la sanitat.

Durant la inauguració de les noves instal·lacions de l’institut Guttmann al barri de la Sagrera de Barcelona, el president ha afirmat des de l’executiu “comparteix l’esforç i el sobreesforç dels metges aquests anys i des del govern mostrem la nostra “empatia”.

Torra s’ha mostrat partidari que totes les persones que treballen a la sanitat, i també a l’educació, “ho han de poder fer sense que els exigim un sobreesforç apel·lant a la seva vocació”. “Han de poder tenir els mitjans i les retribucions justes per poder fer la feina, que és excel·lent”, ha reblat.

Mediació

Les negociacions entre el sindicat i l’ICS s’han reprès aquesta tarda amb una mediació a la seu del Departament de Treball. El principal punt de desacord al final de l’última reunió, aquesta matinada, era sobre la demanda de Metges de Catalunya de limitar a 28 les visites diàries per metge i que siguin de 12 minuts com a mínim. Si no hi ha acord, aquest dimecres serà el tercer dels cinc dies de vaga –fins divendres–, i els serveis mínims per metges de família i pediatres passaran del 25% a 33%. El sindicat ha convocat una concentració aquest dimecres a les 11 hores al davant del Parlament de Catalunya.

Seguiment

El seguiment de la segona jornada de vaga als centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) ha estat del 44,14% entre el personal mèdic, segons les dades fetes públiques pel Departament de Treball, que inclouen els treballadors que fan serveis mínims. Entre la resta de la plantilla l’afectació ha estat del 4,46%, segons la mateixa font.

Metges de Catalunya eleva aquesta xifra al 77% pel que fa als metges d’atenció primària dels centres de l’ICS, comptant metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs.

Més enllà del ball de xifres, són dades similars a les de la primera jornada de vaga, quan el govern va calcular el seguiment en el 44,76% i el sindicat en el 77,3%.

Als centres concertats (hospitals, centres d’atenció primària, sociosanitaris i centres de salut mental) el sindicat estima que el 70 % dels professionals han secundat l’aturada. El govern rebaixa la xifra al 20,94%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona
Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida