Salut

Denuncien la mort d’una dona després de set hores a urgències de l’hospital de Palamós

La filla, de Palafrugell, vol dur als jutjats els fets, després que la víctima, de 84 anys, ingressés a l’hospital amb còlics i vòmits

Al centre diuen que revisaran els protocols

Una dona de Palafrugell ha denunciat que la seva mare, de 84 anys, va morir a l’hospital de Palamós després d’esperar-se a urgències durant set hores. Els fets van passar el 15 de novembre a primera hora de la tarda, quan la víctima –provinent d’una residència– va ingressar al centre amb còlics i vòmits. Se li va assignar el nivell 3 de gravetat en el triatge, segons el centre hospitalari, una qualificació que requereix “múltiples exploracions i l’estabilitat fisiològica” del pacient, segons els protocols. Però la família critica el lapse de temps que va passar des de l’arribada al centre, a quarts de dues de la tarda, fins a dos quarts de 9 del vespre, quan es va diagnosticar el decés, amb diverses hores d’espera en un box.

La filla, Rosa Vera, ha emprès una campanya de denúncia pública a les xarxes socials, fins que ahir Ràdio Capital es va fer ressò de la notícia. Des del centre hospitalari van confirmar els fets a l’emissora i van explicar que estan “revisant el circuit intern per tal que no es tornin a produir situacions com aquesta”. A més, van admetre que “hauria estat convenient fer una reavaluació” de la pacient “durant les hores que va estar-se al box”.

Fonts de l’hospital també excusen que “el temps d’espera va ser superior al normal” perquè “aquell dia, i en aquella franja horària, el servei estava en una situació de màxima afluència de pacients, i n’hi havia més amb el mateix nivell d’urgència”. Hi ha, però, prop de dues hores de diferència entre el moment en què Vera assegura que la seva mare va arribar a urgències i l’hora d’atenció per part del personal hospitalari, que segons el centre va ser atesa a les 15.25 h.

Via judicial

La família critica que no se li va donar l’atenció que calia i ja s’ha posat en contacte amb un advocat per denunciar els fets. El director d’urgències es va reunir amb la família per donar-los explicacions. Però per la filla, que per ara no vol fer més declaracions públiques, ja era massa tard: “L’explicació no ens valia. Volíem saber per què durant set hores va estar abandonada com un gos”, ha lamentat.

LA DATA

15.11.18
va morir
la pacient, de 84 anys, després de diverses hores en un box d’urgències a l’hospital de Palamós.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

Signat l’acord que regula les cessions de sòls per al soterrament de les vies

Sant Feliu de Llobregat

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona