Salut

Experiència ceretana per a l’Antàrtida

Metges de l’hospital de la Cerdanya faran estada a la base del CSIC a Hurd

Metges de l’hospital transfronterer de la Cerdanya cobriran dos relleus a la base que el Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) té a l’Antàrtida. Aquest organisme ha escollit aquests professionals per l’experiència que l’hospital té en medicina d’urgències, medi natural i condicions hostils. L’objectiu d’aquests metges, a part de tenir cura de la salut dels membres de la base, serà l’homogeneïtzació dels criteris assistencials en aquest punt del CSIC. A més, hi duran a terme un programa propi d’investigació en els àmbits de les patologies mediambientals, de la conservació i dispensació de medicaments en condicions de fred extrem i d’aspectes psicològics del treball en condicions d’aïllaments i clima hostil.

La base és propietat del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i està gestionada per la Unitat de Tecnologia Marina del CSIC. Es va obrir l’any 1988, i s’hi duen a terme projectes científics relacionats amb els recursos naturals. Es troba a la península Hurd de l’illa Livingston i té capacitat per a cinquanta persones. La base només està ocupada durant l’estiu austral. A la badia en què està ubicada, les condicions climàtiques són relativament benignes, amb una mitjana de temperatura anual de -1,2º i màximes de 2,2º a l’estiu. L’hospital més proper es troba a 990 quilòmetres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia