Salut

Els veïns rebutgen la proposta de fer el CAP del Raval Nord al ‘Cub’

Un centenar de persones s’ha manifestat aquest dijous al barri del Raval (Barcelona) per expressar el seu rebuig al fet que el Servei Català de la Salut (CatSalut) hagi avalat avui el projecte per situar el CAP Raval al solar situat al costat del MACBA conegut com a Cub i han defensat la seva ubicació a la Capella de la Misericòrdia.

Amb el lema ‘Volem el Cap a la Misericòrdia!’ els veïns han marxat pel barri des de la capella de la Misericòrdia, un espai que l’ajuntament va cedir al MACBA fa més de cinc anys per a un projecte d’ampliació del museu que defensa el Departament de Cultura i al qual s’oposen les associacions veïnals.

El membre de la Plataforma ‘CAP Raval Nord Digne’ Iñaki García ha criticat amb l’altaveu a la mà que l’opció del Cub “elimina un espai del barri, verd i públic; dels pocs que no s’ha quedat ni el MACBA, ni cap gran infraestructura al Raval i ara pretenen eliminar-lo perquè jo ho valc”.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona portarà demà de nou al ple l’opció de rescindir la cessió de la Capella de la Misericòrdia al MACBA per instal·lar el CAP, encara que van anunciar que retirarien aquesta opció de l’ordre del dia si hi havia consens per a instal·lar-lo al solar del CCCB.

Iñaki García ha animat la ciutadania a concentrar-se demà davant l’Ajuntament de Barcelona, on se celebra l’últim ple del mandat, i ha previst que “els partits presentaran l’acord com una gran solució però serà una oportunitat perquè es vegi qui està d’acord amb ell”.

García ha instat els partits que “entenguin” que el Raval “no acceptarà una imposició injusta, prepotent i arrogant per part sobretot del MACBA”, que saben, ha dit, “que és qui mana aquí” i ha alertat que seguiran mobilitzant-se, perquè estan “farts que els poderosos es passin el Raval pel folre”.

El portaveu de la plataforma també ha advertit que no deixaran d’ocupar la capella de la Misericòrdia, en la qual porten tancats des del març, fins que “no hi hagi un acord bo” i ha asseverat que presentaran al·legacions i demandes en contra del projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró