Salut

Andalusia declara una nova alerta per listèria en carn entatxonada envasada

Troben evidències contaminació en un lot de la marca gaditana ‘Sabores de Paterna’

La Junta decreta el cessament de la producció i retira del mercat el productes carni afectat

La Junta d’Andalusia ha declarat aquest divendres una nova alerta alimentària per listèria en haver detectat contaminació en la carn entatxonada envasada de la marca Sabores de Paterna, originària de la província de Cadis.

El conseller de Salut, Jesús Aguirre, ha informat en roda de premsa que no hi ha cap cas detectat per listeriosi que tingui l’origen en la carn de l’empresa gaditana, però s’han trobat evidències de contaminació de la carn d’aquesta marca a la fàbrica que ubicada a la localitat de Paterna de Rivera.

Aquesta alerta ha estat comunicada a l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i, a més, la Junta ha decretat el cessament de la producció, la retirada del mercat de la carn entatxonada i ha immobilitzat tots els productes carnis d’aquesta empresa. El conseller ha explicat que els proveïdors d’aquesta societat estan localitzats a les províncies de Cadis, Madrid, Màlaga i Huelva.

Aguirre ha destacat la rapidesa en el funcionament del sistema d’alerta sanitària. Aquest matí, a les deu, s’ha rebut la confirmació del laboratori de la Junta a Almeria que un lot de la carn entatxonada Sabores de Paterna havia donat positiu en listèria i a les 12.58 s’ha decretat l’alerta alimentària.

Aquest cas s’ha detectat després que l’hospital madrileny de Móstoles atengués el passat 30 d’agost a un jove de 14 anys que havia consumit el producte contaminat en un entrepà comprat en un supermercat de Conil de la Frontera (Cadis). Quatre familiars seus van consumir el mateix producte però no van presentar símptomes.

No obstant això, les autoritats sanitàries andaluses van iniciar una investigació en el supermercat, que va donar negatiu a la mostra, i a la fàbrica de la carn, on es van prendre proves que han donat positiu.

El conseller ha admès que resulta cridaner que coincideixin dos alertes per listèria en carn entatxonada envasada de dues empreses andaluses, si bé ha dit que no hi ha vinculació entre els dos casos, encara que estan creuant dades de proveïdors i sobre els processos de producció per determinar si hi existeix alguna relació entre els dos brots.

El passat 15 d’agost la Junta va decretar una altra alerta per listeriosi causada per la carn entatxonada de l’empresa sevillana Magrudis.

Segons José Miguel Cisneros, portaveu de la Junta en aquesta crisi alimentària, dels 207 casos positius de listeriosi registrats fins ara cap ha declarat haver menjat carn entatxonada de la marca Sabores de Paterna.

L’últim cas registrat a la província de Cadis es va donar el 22 d’agost per consum de carn envasada de la marca La Mechá, de Magrudis.

El conseller ha recomanat als ciutadans que no consumen la carn de “Sabors de Paterna” i ha dit que el que “ho tingui a la seva casa que no ho mengi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera

Obres pel nou horitzó
REURBANITZACIÓ

Obres pel nou horitzó