Salut

Lideratge català de científics més citats del món

Una quarantena d’investigadors figuren a la llista dels més influents

Una quarantena d’investigadors catalans figuren entre els més citats del món segons la classificació que ha elaborat la capdavantera companyia Clarivate Analytics a través de Web of Science Group. Noms com Manel Esteller, Josep Tabernero, Enriqueta Felip i Ramon Estruch apareixen en la llista dels 6.008 científics més rellevants del món en 21 camps de la ciència i les ciències socials, que van des de la medicina clínica i les neurociències fins a l’agricultura, l’economia i el medi ambient. Alguns guardonats apareixen en més d’una categoria, per això la llista conté 6.216 registres. El conjunt de l’Estat espanyol, amb 116 investigadors, apareix entre els deu primers del rànquing.

A la llista mundial hi apareixen 23 guardonats amb el premi Nobel, entre els quals n’hi ha tres d’anunciats enguany: Gregg L. Semenza, que va rebre el Nobel de medicina; John B. Goodenough, premiat en la categoria de química, i Esther Duflo, a economia. Les dades usades per a l’anàlisi inclouen persones que l’empresa, a través de l’anàlisi de citacions, identifica com a potencials guanyadores del Nobel.

Pel que fa als científics catalans, n’hi ha 13 de l’hospital Clínic-Idibaps i de la Universitat de Barcelona; dos del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), i tres de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques, entre d’altres.

Josep Tabernero, director del VHIO, és reconegut per exemple com un dels investigadors més citats en la categoria de medicina clínica. També Enriqueta Felip, investigadora principal del grup de tumors toràcics i càncer de cap i coll del VHIO.

La Universitat de Barcelona apareix com la universitat de l’Estat amb més investigadors a la llista i la segona institució després del CSIC. Aquests treballen, entre d’altres, a l’hospital Clínic, al Parc Sanitari Sant Joan de Déu i a l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, i molts ho fan al camp de l’oncologia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró