Salut

Els hospitals d’Olot i Campdevànol comencen la redistribució de pediatria

L’objectiu és garantir l’atenció pediàtrica primària al Ripollès

El nou equip el formen 14 pediatres, 15 infermers i el grup d’infermeria pediàtrica d’Olot

Els centres hospitalaris d’Olot i Campdevànol han posat en marxa aquest mes de gener l’equip pediàtric territorial de la Garrotxa i el Ripollès (EPTGiR), un sistema que unifica els dos serveis amb l’objectiu de suplir la manca d’especialistes al Ripollès i garantir-hi l’atenció pediàtrica primària. Gràcies a un nou equip format per 14 pediatres, 15 infermers pediàtrics de l’atenció primària i el grup d’infermeria pediàtrica de l’hospital d’Olot, es podrà seguir garantint a tots els infants i adolescents de fins a catorze anys del Ripollès un especialista pediàtric al seu CAP de referència.

L’equip pediàtric territorial de la Garrotxa i el Ripollès assumeix l’atenció pediàtrica hospitalària i primària de la Garrotxa i la primària del Ripollès. L’equip no només representa una major assistència, sinó que també es recuperen les hores de consulta amb els especialistes pediàtrics, i s’arriba a les 130 hores setmanals. Segons informa ACN, aquest increment de l’atenció afecta tant els CAP de Campdevànol i Ribes de Freser, gestionats per l’hospital de Campdevànol, com els de Ripoll, Camprodon i Sant Joan les Abadesses, que depenen de l’ICS. Pel que fa al CAP de Ripoll, a partir d’ara també garanteix l’assistència sanitària de 8 h a 20 h els dies laborables, en comptes de fer la cobertura només una part de la jornada com feia.

Segons els hospitals, el fet de treballar en xarxa els permet apropar-se a l’entorn i a la comunitat de l’infant. Uns objectius que coincideixen amb el pla estratègic d’ordenació de l’atenció de pediatria del Departament de Salut, amb el qual es vol potenciar l’atenció primària i constituir-la com l’eix central en la planificació i l’ordenació dels serveis de salut de Catalunya.

A finals de novembre de l’any passat el ple de Ripoll reclamava un millor servei sanitari a la comarca i denunciava múltiples mancances en una moció aprovada per tots els grups polítics. En la moció s’afirmava que s’estava accentuant “la sensació d’inseguretat i desequilibri de serveis” al territori. Ara, algunes de les preocupacions que es van exposar en aquell moment, com ara la reducció de l’horari del CAP de Ripoll o la disminució del nombre de pediatres a la zona, han estat solucionades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla