Salut

La Xina decreta la quarantena més gran de la història

Les persones confinades pel virus són ja més de 40 milions

L’Estat francès confirma dos casos a París i un altre a Bordeus

Construeixen un nou hospital a Wuhan que funcionarà d’aquí a deu dies

El govern xinès ha expandit l’àrea de prohibició de desplaçaments a la regió de Hubei, el centre del país, i ja abraça una dotzena de ciutats i més de 40 milions de residents, amb l’objectiu de sumar esforços per contenir aquest perillós coronavirus. Aquests nous límits de restriccions estan directament relacionats amb un augment del nombre de casos: les autoritats van confirmar ahir la mort de 25 pacients i prop d’un miler de ciutadans infectats per la malaltia.

Els centres de control i prevenció dels Estats Units van confirmar ahir l’aparició d’un segon cas, aquesta vegada a la ciutat de Boston, a la costa est dels EUA. Segons les autoritats sanitàries, la pacient seria una dona d’uns 60 anys, que hauria visitat la ciutat de Wuhan fa poc. En aquest mateix país, més d’una seixantena de pacients en 22 estats estan en tractament, ja que han mostrat els primers indicis de la malaltia.

D’altra banda, al Regne Unit s’examinen 14 persones presumptament amb símptomes del coronavirus originat a la Xina. Tots els sospitosos d’estar infectats per la malaltia han estat a Wuhan en les últimes setmanes i es tem que podrien haver estat en contacte amb el principal focus de la malaltia. L’aeroport de Heathrow ha habilitat una zona per examinar les persones que arribin provinents de la Xina i que presentin símptomes de tenir la malaltia.

A l’Estat francès, el govern ha confirmat els tres primers casos, a París i Bordeus, i a l’Estat espanyol es van descartar tres possibles portadors, després d’haver estudiat els símptomes que tenien.

Experts de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) van assegurar dimecres que el nombre de casos de coronavirus que s’estan produint a la regió asiàtica continuarà augmentant a la Xina i als països de la regió. A preguntes dels periodistes, el portaveu de l’OMS, Tarik Jasarevic, va afirmar: “El tema no és quants casos, sinó que es produiran, ja que sabem que el nombre d’afectats continuarà creixent.” Jasarevic va justificar la posició d’evitar declarar l’emergència internacional assegurant que encara és massa aviat per treure conclusions de com n’és de sever el virus.

Hospital exprés

El govern xinès va iniciar ahir de manera immediata les obres de construcció d’un nou hospital a la ciutat epicentre d’aquest brot sanitari. La televisió xinesa estatal CCTV va voler mostrar en els seus serveis informatius les desenes d’excavadores en ple centre de Wuhan, i va destacar que entrarà en funcionament el 3 de febrer, és a dir, deu dies després d’haver-se decidit. Segons va informar l’agència oficial de notícies, l’hospital tindrà una capacitat de 1.000 llits, en una superfície d’uns 25.000 metres quadrats. La construcció s’ha difós a través dels canals oficials, després de l’aparició d’imatges a les xarxes socials i alguns canals de televisió on es podia veure desenes de pacients amuntegats en passadissos i sales d’espera de l’hospital públic. Segons l’agència oficial de notícies Xinhua, el nou centre de salut “té com a objectiu principal alleugerir l’escassetat de recursos mèdics i millorar la capacitat de tenir cura dels pacients”.

Inquietud a les xarxes

A les principals xarxes socials del país, especialment a Weibo –una aplicació molt semblant a Twitter que opera principalment al mercat xinès– han començat a aparèixer en les últimes hores vídeos de persones caient a terra, presumptament fulminades, afectades pel coronavirus. En un dels vídeos, un ciutadà xinès enregistra el moment en què una persona comença a perdre l’equilibri i cau a terra sense coneixement.

LA XIFRA

10
països
han manifestat possibles casos d’infecció del coronavirus en les darreres hores, entre ells l’Estat espanyol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona