Salut

Fins a 240 pacients, tractats en dos anys amb fototeràpia

El Trueta va incorporar el 2018 una cabina que emet radiacions ultraviolades

Ha fet més de 5.200 sessions

Fins a 240 pacients han estat tractats en dos anys a l’hospital universitari Doctor Josep Trueta de Girona en una cabina de fototeràpia d’última generació, per al tractament de diferents malalties de la pell. Ara fa dos anys que va entrar en funcionament aquest aparell, que emet radiacions ultraviolades de diferents tipus i intensitats a través de diverses làmpades de 2 metres d’altura.

Aquestes làmpades de dins la cabina permeten una irradiació homogènia a tot el cos amb un sistema monitorat en tot moment des d’un ordinador controlat per una infermera del servei de dermatologia. A part, també hi ha controls periòdics als pacients per part dels dermatòlegs.

Radiacions

Així, en aquest temps la màquina ha efectuat 5.246 sessions, cosa que representa una mitjana de 22 sessions per a cada pacient, segons el més adequat a la malaltia cutània de cada usuari. Es tracta de l’aparell de fototeràpia més evolucionat de la regió sanitària. La teràpia s’administra amb el pacient dempeus dins la cabina, en dues o tres sessions setmanals, fins a arribar a una trentena de sessions per completar el tractament. La més utilitzada és la radiació ultraviolada B de banda estreta, i cada sessió dura entre un i tres minuts.

Segons expliquen a l’ICS, la radiació amb raigs ultraviolats A es pot combinar amb l’administració oral d’un fàrmac fotosensibilitzant per augmentar l’eficàcia del tractament. En aquests casos és quan les sessions dels pacients poden ser més llargues i poden arribar fins als 20 minuts de durada. Als pacients, se’ls faciliten unes ulleres especials per evitar que la radiació ultraviolada els afecti la vista.

La cabina de fototeràpia d’última generació va entrar en funcionament el mes de febrer del 2018 a l’hospital Josep Trueta de Girona

LA DATA

02.2018
Mes
en què es va posar en funcionament aquesta cabina d’última generació a l’hospital Josep Trueta.

LA XIFRA

30
sessions
aproximadament fa cada pacient fins a completar el tractament.

Per a la psoriasi o l’èczema atòpic

Es tracta de l’aparell de fototeràpia més evolucionat de la regió sanitària, que es destina al tractament de diverses malalties cutànies que tenen en comú un origen inflamatori, autoimmunitari o tumoral. Està especialment indicat en les formes extenses de malalties freqüents, com ara la psoriasi o l’èczema atòpic. Però també s’hi tracten pacients amb moltes altres afectacions de la pell, ja que el tractament s’adequa a les necessitats de cada usuari. Els casos més freqüents són els de psoriasi, una malaltia que afecta el 2% del total de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia