Salut

El ministeri de Sanitat recomana no viatjar als països i zones de “risc” de coronavirus si no és “imprescindible”

Les comunitats autònomes acorden fer la prova a persones ingressades amb afectacions respiratòries per causa desconeguda

El ministeri de Sanitat recomana ara no viatjar als països i zones de “risc” de coronavirus si no és “imprescindible”. Així ho ha afirmat aquest dimarts el ministre Salvador Illa, que ha explicat que s’ha acordat ampliar les zones considerades de “risc”.

Actualment s’hi consideren la Xina, amb especial atenció a la província on es va originar el virus, Corea del Sud, el Japó, Singapur, l’Iran i les regions italianes de la Llombardia, el Vèneto, el Piemont i l’Emília-Romanya.

D’acord amb els protocols, totes les persones que presentin els símptomes habituals d’una grip i que en els 14 dies anteriors hagin estat en alguna d’aquestes zones hauran de contactar amb les autoritats sanitàries i sotmetre’s a una prova.

També s’ha acordat que a partir d’ara també es faci el test de coronavirus a les persones ingressades en centres sanitaris a l’Estat amb afectacions respiratòries per causa desconeguda.

Per altra banda, Illa ha recomanat a les persones amb nacionalitat espanyola que siguin en alguna zona de risc, com és el cas especialment al nord d’Itàlia, que “atenguin els consells de les autoritats sanitàries de la regió”. “El sistema italià té professionals molt competents”, ha assenyalat insistint que per ara seguir les recomanacions locals és “més que suficient”.

En aquest cas, ha recomanat el mateix a tots aquells que hagin de viatjar sí o sí a alguna de les zones o països de risc, sigui per motius professionals o d’un altre tipus. Amb tot, ha repetit que el “sentit comú” aconsella no anar-hi si no és un viatge “imprescindible”.

Les declaracions del ministre han estat fetes després de la reunió mantinguda amb els responsables de Sanitat de les comunitats autònomes. En aquesta trobada, els responsables territorials de salut han dissenyat quins seran els protocols si els escenaris varien de l’actual. Amb tot, Illa ha rebutjat avançar-ne detalls apuntant que “no seran mesures molt diferents” a les preses per altres països i ha remarcat que l’escenari actual és “de contenció”.

Illa també ha demanat “no caure en alarmismes” i ha indicat que ara per ara no és necessari l’ús de la mascareta i ha volgut destacar que Espanya té un sistema de salut “robust” i “preparat” i que hi ha un “bon treball de coordinació” amb totes les comunitats autònomes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt