Salut

Un noi de 22 anys que va viatjar a Milà, segon cas de coronavirus a Catalunya

Salut preveu un “cert degoteig” de casos positius importats durant els propers deu o dotze dies

Vergés assegura que “estem en un moment de contenció, que vol dir que puguem evitar tenir cap transmissió en la nostra comunitat”

El departament de Salut ha confirmat un segon cas de contagi per coronavirus a Catalunya. Es tracta d’un noi de 22 anys de Barcelona que va viatjar a la zona de Milà, a Itàlia, entre el 22 i 25 de febrer. El jove es va presentar aquest mateix dimarts a l’Hospital Clínic amb símptomes lleus: mal de coll, mal de cap lleu i 37,5 graus de temperatura.

S’afegeix a la dona de 36 anys que està ingressada a l’Hospital Clínic des de dilluns a la nit i que també va estar al nord d’Itàlia fins dissabte passat i que ara evoluciona favorablement.

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha explicat en roda de premsa que el jove està ingressat, amb una “clínica molt lleu”. Un cop el test que se li va fer ha donat positiu, ara s’estan identificant els seus contactes perquè quedin aïllats als seus domicilis. ls vuit casos sospitosos explicats dimarts han donat negatiu.

El departament preveu un “cert degoteig” de casos positius importats durant els propers deu o dotze dies, però Guix, ha indicat que això no els preocupa de moment. “Estaríem alarmats si tinguéssim casos comunitaris, però res ens fa pensar que això hagi de ser així”, ha afegit.

Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, que ara “estem en un moment de contenció, que vol dir evitar que puguem tenir cap transmissió a nivell local, en la nostra comunitat”. Vergés ha recordat que a França i a Alemanya es van importar casos i es van produir petits brots per transmissió comunitària, però finalment la situació es va poder controlar, no com en el cas d’Itàlia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona