Salut

Alimentària s’ajorna fins al setembre davant la incertesa del coronavirus

La segona fira més important després del Mobile s’havia de celebrar a partir del 20 d’abril

Salut eleva a 32 els afectats i a 500 les persones confinades

Alimentària, la fira més important per a Barcelona en l’àmbit econòmic després del Mobile World Congress, haurà d’esperar al setembre davant la incertesa generada pel coronavirus, que ja va obligar a suspendre la fira de telefonia. Els organitzadors de l’esdeveniment, que havia de tenir lloc la setmana del 20 d’abril, ahir van decidir traslladar-lo a la segona quinzena, entre el 14 i el 17 de setembre. La decisió es va prendre ahir per motius comercials i per garantir l’èxit de la fira, tenint els problemes de mobilitat i davant les inquietuds del context internacional arran de la Covid-19. La decisió també afecta Hostelco, que es feia conjuntament amb Alimentària. L’objectiu és garantir el “millor desenvolupament de l’esdeveniment, disposant d’altres dades idònies”, va assegurar el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga. Els dos salons són algunes de les majors plataformes internacionals per a la indústria de l’alimentació, la gastronomia i l’equipament hoteler, amb més de 4.500 empreses expositores, 1.000 de les quals provenen de 70 països. A més, tenen prop de 150.000 visitants, 30% dels quals internacionals, de més de 150 estats del món.

El darrer balanç que ahir al matí va fer el departament de Salut eleva a 32 el nombre d’afectats pel coronavirus a Catalunya. Dels darrers quatre casos, un home de 50 anys de Barcelona, amb una patologia prèvia, és el primer cas greu. El secretari de Salut Pública, Joan Guix, va assegurar que estava fora de perill, com la resta d’afectats, dues dones de 57 i 39 anys i d’un home de 34 anys. Salut investiga el cas d’una dona de 29 anys en estat greu, amb una patologia respiratòria, però que està pendent de confirmar que tingui el coronavirus.

S’han identificat a l’entorn de 500 persones per haver estat en contacte amb persones infectades que segueixen el protocol preventiu de confinament. Fins avui hi ha quatre persones que han rebut el tractament al seu domicili amb una situació clínica lleu. Els responsables de Salut van anunciar la compra “massiva” de material com mascaretes, bates i guants per als professionals. Ahir van fer notar que als CAP i a urgències ha remès el brot de grip de les últimes setmanes. En cas de dubte es recomana trucar al 061.

LA XIFRA

150.000
Són els visitants que rep el saló, un 30% d’internacionals, de més de 150 estats del món.

LA FRASE

Garantim el millor desenvolupament de l’esdeveniment, disposant d’altres dades idònies
Constantí Serrallonga
director general de la fira de barcelona

Suspensió de congressos mèdics

Una de les mesures que ahir va anunciar el govern és la suspensió de qualsevol esdeveniment multitudinari adreçat als professionals sanitaris. Tampoc es recomana que viatgin a l’estranger per participar en congressos, seminaris o cursos. “Ja s’ha plantejat a les comunitats científiques, que han estat comprensives”, va dir el director general de Professionals de la Salut, Marc Ramentol, després d’anunciar les mesures específiques per a la prevenció que entraven en vigor ahir mateix arran de la resolució signada per la consellera de Salut, Alba Vergés. Segons com evolucioni la situació es revisaran els protocols però es descartaven mesures excepcionals com ara el tancament d’escoles com ha passat a Itàlia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró