Salut

Girona crea un equip assessor per al seguiment del coronavirus

Es vol tenir previst com es garantirien els serveis bàsics si la situació a la ciutat anés a més

Madrenas diu que és aviat per saber si quedaran afectats els actes de Setmana Santa i Temps de Flors

“Estem treballant amb prevenció. Hem d’estar preparats per si hi hagués una situació d’alerta més intensa pel coronavirus a Girona. El que volem és tenir-ho tot a punt i, per això, hem establert un protocol.” Són paraules de l’alcaldessa, Marta Madrenas, que ahir va explicar que, tot i que l’afectació a la capital gironina “de moment no és complicada”, el que s’està fent és preveure com es podria garantir un mínim de funcionament dels serveis bàsics en el supòsit que s’acabés decretant el tancament de certs equipaments o que hi hagués treballadors públics que haguessin de seguir directrius de confinament a casa. Per anar concretant totes aquestes qüestions, aquest dimarts al matí es va crear a l’Ajuntament un equip assessor intern per dur a terme el seguiment del tema del coronavirus. La nova comissió està formada per regidors i regidores de l’equip de govern municipal que porten competències relacionades amb aquests aspectes. Estan en contacte amb els responsables dels diversos departaments del consistori, que s’encarregaran d’elaborar una planificació amb els serveis mínims necessaris en cas de reducció del personal disponible, sigui per malaltia o bé per confinament (aquesta planificació també s’ha demanat que es faci a les empreses externes que presten serveis bàsics a la ciutat).

En una entrevista a Girona FM, Madrenas va especificar ahir que els caps d’àrea seran l’enllaç amb el personal del seu equip. Un dels punts que és important que transmetin és el que fa referència a la comunicació amb els veïns i veïnes. Es disposa de l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana i a qualsevol persona que té un dubte sobre el coronavirus o que creu que podria tenir els símptomes se li recomana contactar amb el 061.

De moment, l’Ajuntament ha activat en fase de prealerta el protocol d’emergència per la malaltia Covid-19. S’ha indicat al personal municipal que no participi en jornades o congressos fora de la ciutat de Girona. També s’han suspès avui i demà les activitats escolars que es fan fora del col·legi, com ara al Teatre Municipal o a l’Auditori, per evitar que coincideixin grups de nens i nenes de centres educatius diferents. I s’ha reforçat el servei de neteja a les escoles, en escoles bressol i instal·lacions municipals.

Col·laborar en la gestió

Un element clau per si arriben mesures més restrictives és considerar quins serien els serveis essencials que s’oferirien en el supòsit que un nombre destacat de servidors públics haguessin de quedar confinats. Madrenas va enumerar que aquí es refereix a “la policia, la informació ciutadana, l’enllumenat públic, cementiris, escoles bressol, serveis socials d’atenció primària i el centre La Sopa, així com el personal de l’administració”. I, alhora, va subratllar que s’han de tenir en compte aquelles empreses que tenen atorgada la gestió d’un servei públic a Girona, com ara “la neteja, l’atenció domiciliària a la gent gran, la teleassistència, els menjadors socials, les escombraries, el transport públic, els taxis o els serveis funeraris”.

També va recordar que les recomanacions sobre com s’ha de procedir les reben del Departament de Salut. “Des de l’Ajuntament sentim que hem d’ajudar i col·laborar per tal que la situació es gestioni de la millor manera possible, i més pel fet que som l’administració més propera al ciutadà.” I, davant la incògnita de si pel coronavirus es podrien veure afectats esdeveniments multitudinaris de Girona com els actes de Setmana Santa o el Temps de Flors, va dir que la situació canvia d’un dia per l’altre i que, encara que la decisió no depèn de l’Ajuntament, “és aviat per saber-ho”.

Desaparició de les tanques per evitar l’accés al Cul de la Lleona

Uns desconeguts van retirar les tanques que l’Ajuntament de Girona havia instal·lat per impedir l’accés al Cul de la Lleona amb l’objectiu d’evitar la propagació del coronavirus. El portaveu de Guanyem, Lluc Salellas, es va fer ressò ahir de la situació a través de Twitter. Arran del seu missatge, alguns ciutadans van afirmar que divendres les tanques ja no hi eren. El consistori, tan bon punt ahir en va tenir coneixement, les va tornar a col·locar. Es vol prevenir el risc de contagi, ja que nombrosos turistes besen diàriament la figura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró