Salut

El govern suspèn tots els esdeveniments amb aforaments superiors a les mil persones durant 15 dies

El govern anuncia l’activació de la fase d’“alerta” del pla de Protecció Civil per la situació del brot

Tots els actes esportius es faran a porta tancada

Tots els esdeveniments que concentrin més de 1.000 persones a Catalunya estaran prohibits a partir de demà i durant almenys 15 dies per prevenir l’expansió del coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19).

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dimecres en una roda de premsa després de la reunió del Comitè Tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya l’activació de la fase d’Alerta del Procicat per malalties emergents, que fins ara estava en Prealerta, “per poder mantenir aquesta situació de seguiment i contenció” del coronavirus..

Entre les mesures preventives establertes per contenir la propagació del virus destaca la prohibició a partir de demà dijous de totes les activitats col·lectives amb aforaments superiors a 1.000 persones, ja siguin a l’aire lliure o en un recinte tancat. Els actes amb menys d’un miler d’assistents només es podran celebrar si s’ocupa com a màxim un terç de l’aforament màxim autoritzat, amb l’objectiu de garantir un espai de separació adequat entre els participants.

Aquestes mesures de restricció s’apliquen a espectacles públics, recreatius i d’oci, activitats culturals, religioses o similars, amb independència que siguin ofertes per un titular, explotador o organitzador públic o privat.

El govern també ha confirmat que tots els esdeveniments esportius, professionals i no professionals, es disputaran a porta tancada, excepte aquelles competicions on hi participin menors d’edat que hagin d’anar acompanyats pels pares o tutors legals.

Aquestes mesures estan previstes per a un període de 15 dies però l’executiu ha deixat la porta oberta a prorrogar les mesura o decretar-ne altres més restrictives. “És possible que en els pròxims dies es prenguin mesures més dràstiques i contundents de les que s’han pres fins ara i amb més afectacions en la vida dels ciutadans. Demanem comprensió”, ha avisat Torra.

El president ha avançat que en les properes hores s’establiran les mesures en l’àmbit de l’administració pública.

El cap de l’executiu ha assegurat que el govern encara aquesta situació, que és “complicada”, com en tots les països afectats, “com una qüestió absolutament prioritària” i des de la “màxima unitat i esperit de col·laboració possible entre ciutadania, institucions i agents de la societat”.

Pla de contingències

Torra ha explicat també que el govern prepara un pla de mesures econòmiques per pal·liar els efectes de l’epidèmia. Ha assegurat que “s’aniran prenent totes les mesures necessàries per disposar dels recursos per finançar les polítiques públiques extraordinàries que requereixin per fer front al coronavirus”. A més, el govern “aprovarà una partida extraordinària per reforçar les sistema de salut”.

Protegir els sanitaris

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha insistit que “continuem en fase de contenció” i que l’adopció de mesures més restrictives és una prevenció “per seguir controlant l’epidèmia”.

En aquest sentit, ha destacat que un dels objectius és “protegir els professionals sanitaris” perquè “són essencials”. “Són els que ens han de cuidar”, ha recordat.

El conseller d’Interior, Miquel Buch ha afirmat que “estem en fase d’alerta perquè volem anar un pas per endavant de forma preventiva. Això comporta una sèrie de decisions per garantir que el coronavirus no es propagui més”.

Buch ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat i ha garantit que “hi ha aliments per abastir la població”. “Res fa pensar que no puguem trobar tots els aliments necessaris”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES