Salut

El virus ho infecta tot

Unitats dels Mossos es despleguen a l’Anoia per supervisar un confinament veïnal insòlit

Tancades totes les escoles, universitats i guarderies del país

Ordre de reduir els desplaçaments

La taca es fa gran.

L’epidèmia del coronavirus a Catalunya té un efecte expansiu. El brot suposa una amenaça per a la salut de les persones, tensa el sistema sanitari i impacta al cor de diversos sectors econòmics. Ahir al vespre, el govern va ordenar el confinament dels veïns d’Igualada i de tres municipis més de la conca d’Òdena. Abans, al migdia, havia anunciat la paralització de l’activitat escolar arreu del país. El tancament dels centres educatius suposa que prop d’1,8 milions d’alumnes, des de P3 fins a la universitat, es quedaran almenys dues setmanes a casa, fins al 27 de març inclòs, així com prop de 100.000 docents. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va advertir que el tancament de centres educatius i la suspensió de les activitats docents “no són unes vacances escolars per als professionals del món de l’educació”. Quim Torra va afirmar que “cal abaixar el ritme per aturar la pandèmia” del coronavirus i “evitar el col·lapse del sistema sanitari”. A Itàlia, un dels països amb més afectats, els hospitals estan al límit. La sensació de pànic s’escampa arreu del món. Les borses es deixen arrossegar pels neguits i registren caigudes històriques.

Minimitzar el transport públic.

El govern confia que amb “menys mobilitat obligada” es reduirà l’afluència de persones al transport públic per evitar aglomeracions i acostar-se a l’objectiu de reduir al 30% la seva capacitat. Segons va explicar la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, és “molt complex controlar” la capacitat del transport públic. Per això el govern confia que les mesures com el tancament d’escoles, instituts i universitats i la flexibilitat laboral permetran “mitigar la mobilitat obligada al país” i, per tant, disminuir el nombre de persones que fan ús del transport, especialment en hores punta.

Barcelona, en l’ull de l’huracà.

La Sagrada Família ha decidit tancar les seves portes, després que ahir es limités la capacitat a mil persones per hora, la meitat del que és habitual. D’altres monuments, com ara la Casa Batlló, també tanquen. Mentrestant, l’alcaldessa Ada Colau està aïllada a casa seva de manera preventiva després d’haver tingut contacte amb un treballador que va donar positiu. Colau farà teletreball durant aquests dies.

El telèfon 112, prop del col·lapse.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va fer una crida pública perquè no es truqui al telèfon 112 per fer consultes. Buch va explicar que el 44% de les 16.500 trucades que ahir va rebre el 112 eren per fer preguntes i va advertir que “el telèfon d’emergències d’aquest país pot arribar al col·lapse quan s’hi dirigeixen consultes”. El 061 és, ara, gratuït.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES