Salut

Els Mossos imposen les primeres denúncies per incomplir l’estat d’alarma

Una patrulla denuncia una parella de ciclistes que feia esport per l’avinguda del Paral·lel

Les multes poden anar des de 100 euros fins a penes de 3 mesos de presó per un delicte de desobediència i de 4 anys per atemptat a l’autoritat

Els Mossos d’Esquadra estan duent a terme controls als carrers i les carreteres per garantir que es compleixen les ordres acordades pel Govern en el marc de l’estat d’alarma i han imposat ja les primeres denúncies a ciutadans per desplaçaments no imprescindibles.

Segons que han informat fonts de la policia catalana, una patrulla dels Mossos ha denunciat aquest matí una parella de ciclistes que feia esport a l’avinguda de Paral·lel de Barcelona, molt a prop de la comissaria de plaça Espanya, en una de les primeres accions legals per l’incompliment del decret.

Paral·lelament, agents de les patrulles de trànsit han muntat controls a l’autopista AP-7, on, tot i que la circulació s’ha reduït dràsticament respecte a ahir, han donat l’alto a nou vehicles per comprovar els motius pel que s’estaven desplaçant per carretera .

En el primer dia d’entrada en vigor de les mesures aprovades pel Govern per frenar el coronavirus, els cossos policials a Catalunya s’estan limitant, principalment, a patrullar pels carrers per avisar de les conseqüències legals d’incomplir l’estat d’alarma als nombrosos ciutadans que han sortit de casa per passejar, prendre el sol o fer esport.

Les platges de Barcelona, plenes de passejants en alguns trams, són un dels punts on els Mossos i la Guàrdia Urbana han patrullat per instar els ciutadans a confinar-se a casa, d’acord amb l’ordre de Govern que només permet els desplaçaments imprescindibles per treballar, comprar aliments o medicaments i anar a cuidar persones dependents.

L’incompliment de les mesures incloses en el decret de Govern pot comportar per als ciutadans des de multes de 100 euros fins a penes de 3 mesos de presó per un delicte de desobediència i de 4 anys per atemptat a l’autoritat.

Els que incompleixin les mesures establertes podran enfrontar-se, per exemple, a sancions d’entre 100 i 600 euros per retirar una tanca o precinte; de fins a 30.000 euros per negar-se a identificar-se davant d’un agent o de fins a 60.000 per conductes que posin en greu risc la salut de la població.

El delicte de desobediència als agents de l’autoritat o als el personal de seguretat privada -col·lectiu entre el qual s’inclou el personal sanitari- preveu penes de fins a quatre anys de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot