Salut

Salut activa l’app stopcovid19 per fer seguiment de persones amb coronavirus

Al llarg d’aquest dimecres es posarà en marxa per a Android i IOS i permetrà tenir informació sobre l’evolució de l’epidèmia

Servirà per activa l’atenció primària i el SEM depenent de la gravetat del pacient

El Departament de Salut posa en marxa una aplicació per fer seguiment de les persones que presentin símptomes compatibles amb els que causa el coronavirus i activar si és necessari l’atenció primària o, per als casos més greus, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). L’app s’anomena ’Stop covid 19’ i estarà disponible al llarg d’aquest dimecres. L’aplicació estarà integrada en el Servei Català de la Salut (CatSalut) per relacionar les dades que s’hi entrin amb la informació prèvia del pacient. L’altra funció de l’eina és generar informació per tenir “un major coneixement” sobre com es comporta la pandèmia i com evoluciona de forma local, ha explicat la directora de l’Àrea de Ciutadania, Màrqueting i Innovació del CatSalut, Rosa Romà.

Així ho ha informat avui dimecres el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, en una roda de premsa amb la consellera de Salut, Alba Vergés, i la directora de l’Àrea de Ciutadania, Innovació i Usuari de CatSalut, Rosa Romà.

D’altra banda, Salut estudia incorporar els hotels de Catalunya al circuit sanitari perquè es puguin atendre en aquests establiments els pacients de coronavirus més lleus.

La consellera ha precisat que treballen conjuntament amb la xarxa sanitària privada per, “de comú acord”, integrar-la en els circuits de salut per fer front a la pandèmia causada pe la COVID-19.

Aquesta integració de la salut pública i privada s’afronta com “una col·laboració plena”, ha assegurat Vergés, que no ha precisat si ja s’han començat a enviar pacients als hospitals privats existents a Catalunya ni de quants llits es disposaran amb la incorporació del sector privat.

De moment, s’ha ordenat a aquests centres que desprogramin totes les visites concertades no urgents, ha indicat Comella, com ja han fet els públics fa dies.

Davant la previsió de necessitar centenars de llits d’UCI per als pròxims dies, com ja va avançar la consellera ahir, el servei català de la salut estudia com incorporar alguns hotels de la gran oferta existent en aquesta comunitat.

Els establiments hotelers es farien servir com a espais en els quals ingressar a malalts lleus que encara no poden ser donats d’alta, per evitar nous contagis, ha indicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona
salut

El programa de cribratge de còlon i recte detecta un centenar de càncers en deu anys

palamós

Reobren parcialment les dutxes dels equipaments esportius municipals

Gavà
educació

Denuncien més agressions verbals i físiques a docents als centres de Sant Adrià de Besòs

SANT ADRIÀ DEL BESÒS

Diversos municipis del Gironès i la Selva superen els 50 litres de pluja

girona
judicial

Condemnats quatre mossos per detenir il·legalment, vexar i agredir un jove pel toc de queda

BARCELONA

La Generalitat adjudica les obres de construcció del tercer CAP

Castelldefels
VIDRERES

Comencen les obres de millora de la seguretat viària a la C-63

VIDRERES
medi ambient

Catalunya té 122.460 cobertes i teulades de fibrociment, que equivalen a 40 km²

Barcelona