Salut

Mor de coronavirus el marquès de Griñón

Carlos Falcó, de 83, estava ingressat en estat greu des de feia dies en un hospital de Madrid

Aristòcrata i viticultor, va protagonitzar portades de les revistes del cor als anys 80 pel seu matrimoni amb Isabel Preysler

Carlos Falcó, marquès de Griñón, ha mort aquest divendres als 83 anys com a conseqüència del coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19), segons han confirmat a Efe fonts de la família. Falcó va estava ingressat en estat greu des de feia dies en un hospital de Madrid, on finalment ha mort.

Carlos Falcó y Fernández de Cordova va néixer el 1937 al palau de Dueñas de Sevilla i era fill dels ducs de Montellano, Manuel Falcó y Escandón e Hilda Fernández de Córdova y Mariategui, una de les branques de la família Falcó, que acumula 41 títols nobiliaris i 13 grandeses d’Espanya. Era marquès de Griñón i de Castel-Moncayo, cofundador del Club Siglo XXI i president del Círculo Español del Lujo Fortuny. Es va casar en quatre ocasions i va tenir cinc fills.

Els seus cognoms i títols li van permetre relacionar-se amb l’alta societat. Durant la seva infància estiuejava a Estoril, on va fer amistat amb el futur rei d’Espanya Joan Carles I. Es va formar en Enginyeria Agrícola a la Universitat Catòlica de Lovaina, a Bèlgica. Amb 26 anys, quan estudiava Economia Agrària a la Universitat de Davis (Califòrnia) i s’iniciava en el camp de l’enologia, es va casar amb Jeannine Girod, amb la qual va tenir dos fills, Manuel i Sandra.

Després d’aquest matrimoni, que va durar set anys, el 1980 es va casar amb Isabel Preysler, a la qual va conèixer en una projecció privada de la pel·lícula Febre del dissabte nit quan ella encara estava casada amb el cantant Julio Iglesias. Aquesta boda el va catapultar a les portades de la premsa rosa als anys vuitanta. El 1981 va néixer la seva filla Tamara.

Després de la separació amb Preysler, que va conèixer Miguel Boyer, el 1986 Falcó es va unir sentimentalment amb l’antiquària francesa Cristine Reff. Entre 1993 i 2011 va estar casat amb Fátima de la Cierva, amb qui va tenir dos fills més. El seu últim matrimoni va ser el 2017, amb Esther Doña.

Viticultor

Després de viure a Califòrnia i iniciar-se en l’enologia, el 1964 va tornar a l’Estat i es va dedicar a l’explotació agrícola de les finques que tenia a Toledo i Extremadura, entre les quals la de Casa de Vacas, a Malpica, on va emprendre la seva activitat com a viticultor. A mitjan anys setanta va plantar-hi vinyes de d’origen francès. Va ser l’introductor a l’Estat de les varietats Syrah i Petit Verdot, així com del Cabernet Suvignon a Castella-la Manxa.

També va ser pioner en la introducció de noves tecnologies agràries com el reg per goteig o el sistema de regadiu conegut com partial root drying.

El 1993 va presentar el vi negre Durius, elaborat amb vins de la Riber del Duero i Toro, i el 1994 va inaugura els cellers del Marqués de Griñón, a La Rioja.

Des del sector vinícola han volgut recordar, en declaracions a Efe, que Falcó ha estat “un dels grans noms” d’aquesta indústria i un dels qui més esforç han realitzat per donar prestigi al vi espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona