Salut

Més de 3.600 nous casos i 394 morts més de coronavirus a l’Estat

El total de positius de la Covid-19 s’eleva fins als 28.572 casos i ja hi ha 1.720 morts, 394 més que dissabte

En les últimes hores es registren 450 noves altes i ja són 2.575 les persones que s’han recuperat

Més de 3.400 infectats són professionals sanitaris

La pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19) continua creixent sense aturador a l’Estat espanyol, que aquest diumenge ja acumula un total de 28.572 casos i 1.720 morts.

Segons les dades facilitades aquest migdia pel ministeri espanyol de Sanitat, en les últimes 24 hores s’han registrat 3.646 nous positius i hi ha hagut 394 defuncions més en el conjunt de l’Estat. A més, hi ha 1.785 pacients a les Unitats de Cures Intensives (UCI), 173 més que ahir.

La bona notícia és que aquest diumenge s’han comptat 450 noves altes, que eleven a 2.575 la xifra de persones que s’han recuperat de la malaltia.

Per territoris, Madrid continua essent la comunitat més afectada per la pandèmia, amb un total de 9.702 casos i 1.021 morts, 781 i 217 més que ahir, respectivament. 834 pacients madrilenys de la Covid-19 es troben a les UCI.

Catalunya és el segon lloc amb més casos confirmats, 4.704 infectats, 298 dels quals a l’UCI, 191 morts i 150 altes.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Comitè Tècnic de Gestió del Coronavirus, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón (CCAES), ha aventurat que en aquest moment “no estem lluny d’arribar al període en què es doblegarà la corba” de propagació del virus.

“L’evolució de les dades continua sent similar a la dels últims dies, no sabem si l’evolució serà més llarga però no està empitjorant respecte a dies anteriors”, ha assegurat. Els casos confirmats han crescut un 13% aquest diumenge, una xifra inferior a l’augment del 26% del dissabte, ha dit. És per això que creu que la corba de nous casos de coronavirus “apunta a l’estabilització”.

No obstant això, ha demanat prudència perquè encara que pugui baixar el ritme de contagis es manté el risc de col·lapse sanitari, ja que en les properes setmanes poden coincidir els nous pacients amb els que encara no han rebut l’alta. “Si estem pensant que el punt àlgid, el dia amb més transmissió, es produirà al llarg de la setmana, el punt crític per les unitats de cures intensives es produirà amb entre 1 i 2 setmanes de retard”, ha explicat. Simón ha afirmat que a l’epidèmia es desenvolupa “amb diferents velocitats” al territori i, per tant, preveu que el col·lapse del sistema sanitari “es pot produir en alguns punts però no serà generalitzat”.

Simón ha detallat que la letalitat de la malaltia se situa en el 6% al conjunt l’Estat, però ha precisat que és una dada que “varia molt” entre comunitats autònomes. El doctor ha recordat que de moment s’estan diagnosticant els casos de més gravetat i ha assegurat que la taxa de letalitat baixarà a mesura que es facin més proves i es detectin més pacients.

Pel que fa a les peticions de confinament total, Simón ha considerat que s’ha d’anar amb “molt de compte a l’hora de valorar noves mesures , quan les que tenim ja són molt restrictives”, per no generar “una crisi econòmica més gran encara que la del coronavirus”.

El director del CCAES Simón ha argumentat que Espanya no és com la Xina i per tant no pot seguir les mateixes mesures de confinament que va prendre el gegant asiàtic, quan va tancar Wuhan i la província de Hubei. “A la Xina es va aïllar una ciutat i posteriorment una província amb 60 milions d’habitants. I hi havia 32 províncies més capaces d’ajudar. A Europa tenim països més petits” ha dit. “Si ens aïllem, no hi haurà altres països que ens ajudin”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de colònies de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona