Salut

societat

El Govern de la Generalitat descarta el confinament municipi a municipi

La conselleria de Salut posa a disposició dels territoris que ho demanin les especificacions tècniques dels respiradors de campanya que aviat arribaran als hospitals catalans

El Govern de la Generalitat insisteix a reclamar al govern espanyol el confinament total del territori però, ara per ara, descarta decretar unilateralment el confinament municipi a municipi. Durant tot avui, diversos alcaldes s’han posat a disposició del president Torra per si cal impulsar aquesta mesura, que el conseller d’Interior, Miquel Buch, no contempla de moment segons ha afirmat en la roda de premsa conjunta que ha compartit amb la consellera de Salut, Alba Vergés, i la consellera de presidència, Meritxell Budó.

Budó ha obert la roda de premsa per explicar l’avanç del coronavirus a Catalunya. Budó descarta decretar el confinament total de Catalunya sense l’autorització de l’Estat però espera “Sánchez atengui a les peticions dels diferents territoris i ens doni la cobertura legal per executar el confinament total”. “Aquesta és una mesura que ha acabat aplicant Itàlia després d’un mes de confinament a mitges i esperem que Sánchez no trigui el mateix a prendre aquesta decisió”. També ha recordat que aquesta mesura no és només reclamada per les institucions de Catalunya sinó també per una setantena d’experts de pandèmies, científics i mèdics de tot el país; per altres comunitats autònomes i per entitats municipalistes del territori: “aquest mateix matí han signat un manifest”. Budó també ha informat que a les dotze del migdia, el president Torra s’ha reunit amb les tretze cambres de comerç per valorar conjuntament les diferents mesures econòmiques preses per les diferents institucions per tal de fer front al coronavirus i els efectes econòmics. Entre altres, s’ha informat de les mesures de distància entre els treballadors: la separació ha de ser d’un metre i mig. Així mateix, s’ha demanat una suspensió del pagament dels impostos, que s’incrementin les línies de liquiditat i de finançament per a les empreses i s’ha activat un punt de trobada empresarial per tal de posar en contacte les diferents companyies que ofereixin tecnologia, material sanitari o capacitat de producció per tal de crear noves iniciatives per combatre el covid 19 en la línia d’impressió 3D en respiradors. “D’aquesta manera fem més fàcil que el teixit empresarial s’uneixi per tal de col·laborar en la lluita del covid19”. Catalunya compta amb 118 empreses d’aquest sector i “he de dir que ja estan treballant diferents iniciatives per crear respiradors amb aqeusta tecnologia”. Així mateix, ha afegit la posada en marxa aquesta matinada una web per poder generar el certificat d’autoresponsablilitat en la línia de poder-lo dur al mòbil o dispositiu electrònic sense la necessitat d’imprimir-lo. Fins a les dotze i mitja d’aquest migdia s’havien generat 57.000 certificats en línia.

El conseller Buch també ha fet un repàs de les últimes hores: “s’han fet 27 detencions per incompliment del confinament, s’ha tancat dos locals”. També afirma que el subministrament alimentari està garantit, “no s’ha de fer acaparament”. Pel que fa a la mobilitat, Buch ha trobat una “millora”, tot i que s’hauria de “reduir” encara més. En les entrades a Barcelona s’ha registrat una reducció del 64,6% respecte dilluns de la setmana passada, el primer sota l’estat d’alarma, mentre que en les sortides la disminució ha estat del 60,7%.

Per la seva banda, la consellera de salut, Alba Vergés ha assegurat que els respiradors de campanya fabricants en col·laboració amb la industria catalana es posaran immediatament a disposició dels pacients més urgents i del personal d’assistència. També ha explicat que les especificacions tècniques dels respiradors estan a disposició de qualsevol territori de l’estat que ho demani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona