Salut

Sumari

Polèmica pel vet als acomiadaments

Diverses patronals catalanes i de l’Estat rebutgen les mesures laborals aprovades pel Consell de Ministres, sobretot les que prohibeixen acomiadar treballadors pel coronavirus. A través d’un comunicat, la CEOE i Cepyme van assegurar que aquestes decisions “impediran posar les bases de la necessària recuperació econòmica” i generaran més atur. “No van en la direcció correcta, sinó que seran perjudicials per a l’equilibri econòmic”, van dir. També va criticar les mesures l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA), al·legant que s’aboca molts autònoms al concurs de creditors. Pimec va celebrar l’anunci de mesures per simplificar els tràmits dels ERTO.

Actuació urgent a les residències

El govern ha ultimat la contractació dels primers 70 professionals per reforçar les residències que tenen falta de personal per culpa del coronavirus. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) han creat equips de suport per prestar serveis d’atenció a les persones en situació de dependència a les residències d’atenció a gent gran, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental, així com en els serveis d’ajuda a domicili. De manera paral·lela, durant el cap de setmana es traslladaran més de 160 persones de residències de gent gran de Barcelona i l’àrea metropolitana a tres hotels. La Generalitat està tancant contractes de neteja per actuar de manera més ràpida a les residències, però mentrestant s’estan coordinant accions amb diversos actors, entre els quals hi ha l’exèrcit espanyol, per garantir una resposta ràpida.

Els metges demanen protecció

El sindicat Metges de Catalunya va demanar ahir al Tribunal Superior de Justícia mesures cautelars contra el Departament de Salut, el CatSalut, l’ICS i 30 entitats concertades del sistema sanitari per haver incomplert la normativa de riscos laborals i haver posat en risc la salut del personal sanitari pel coronavirus. El sindicat demana mitjans per complir els protocols de protecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp