Salut

242 noves morts a centres sanitaris per coronavirus a Catalunya eleven la xifra de víctimes a 2.335

1.656 positius nous sumen un total de 23.460 casos, dels quals 2.053 greus

242 noves morts per coronavirus en les darreres hores a Catalunya eleven la xifra total de víctimes a 2.335, segons ha informat aquest dijous a la nit el Departament de Salut. També ha indicat que s’han confirmat 1.656 positius nous, cosa que apuja el còmput fins als 23.460 des que es va detectar el primer cas. 2.053 persones estan greus. A més, del nombre total d’afectats arreu del país, 3.702 són professionals sanitaris.

Aquesta mateixa nit el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies també ha actualitzat la xifra de víctimes a centres geriàtrics, enmig de la confusió sobre si aquestes estan comptabilitzades al nombre global o no. Afers Socials té registrades 511 defuncions en aquest tipus d’equipaments.

Pel que fa a Igualada, Salut confirma un total acumulat de 628 positius de coronavirus SARS-CoV-2. Del nombre total de casos, 154 són professionals sanitaris. 107 persones han mort amb la Covid-19.

Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 7.849 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb Covid-19, 215 de les quals en el brot d’Igualada.

Afers Socials eleva a 511 les persones mortes per la Covid-19 que vivien en residències de gent gran

Hi ha 1.221 diagnosticats, 239 hospitalitzats i la meitat de les residències ja estan afectades
ACN

La Conselleria de Treball i Afers Socials ha informat aquest dijous a la nit que des del 15 de març han mort per coronavirus almenys 511 persones que vivien en residències de gent gran, cosa que augmenta en 149 les defuncions comunicades fins aquest dimecres. A més, segons les dades facilitades per les residències al departament, en total hi ha 1.221 usuaris que tenen diagnòstic de coronavirus, davant dels 830 informats aquest dimecres. Aquestes persones estan aïllades, estan sent tractades i la seva atenció segueix els protocols marcats pel Departament de Salut. A més, altres 239 residents estan hospitalitzats.

La zona amb més morts són les comarques de Barcelona fora de l’àrea metropolitana, que inclou la Conca d’Òdena, amb 189 defuncions, seguida de la ciutat de Barcelona, amb 129 morts. Les comarques de fora l’àmbit metropolità també és on hi ha més residents amb diagnòstic confirmat, 500, seguides de l’àrea metropolitana, amb 266 i la capital, amb 186.

Dels 239 ancians hospitalitzats, 107 són de la ciutat de Barcelona, que juntament amb la seva àrea metropolitana i la resta de la província concentren 3.200 dels 3.700 professionals aïllats preventivament o amb simptomatologia.

De les 1.073 residències que hi ha a Catalunya, la meitat, 535, ja tenen algun diagnosticat o persones amb símptomes de Covid-19, mentre que fins aquest dimecres se n’havien detectat 317. En concret, 199 ja tenen malalts amb diagnòstic positiu, i 336 més tenen algun pacient amb símptomes però encara no confirmat com a positiu.

Pel que fa als professionals, 3.702 dels més de 75.000, prop del 5%, estan aïllats o tenen símptomes.

A Catalunya hi ha un total de 64.093 persones grans que viuen en places residencials públiques i privades en 1.073 residències. L’edat mitjana dels residents és de 84 anys, la majoria dependents i grans dependents, i el 90% presenten malalties prèvies. L’any 2019 van morir a les residències de gent gran de tot Catalunya 10.979 persones, i l’any 2018, 11.402 persones, el que suposa una mitjana mensual de més de 900 defuncions.

El Tanatori de Collserola habilita 5.000 metres quadrats com a gran dipòsit refrigerat davant el coronavirus

El Grup Mémora ha actuat així per una “possible situació excepcional” com la de Madrid els últims dies
ACN

El Grup Mémora ha habilitat al Tanatori de Collserola, a Barcelona, dues plantes de 2.500 metres quadrats cadascuna com a gran dipòsit refrigerat davant una “possible situació excepcional” semblant a la que Madrid ha viscut la darrera setmana, amb els centenars de víctimes mortals amb Covid-19. Tots els tanatoris del grup compleixen amb les directives del Ministeri de Sanitat, sota les quals queden prohibits fer vetlles. El Tanatori de Collserola queda tancat al públic.

La companyia ha reforçat tots els seus equips de treball, mobilitzant professionals dels tanatoris cap a la gestió logística i l’atenció telefònica. A més, ha desplaçat els seus equips des de diferents zones d’Espanya cap a les localitats de territori en què l’activitat s’ha incrementat significativament els darrers dies. D’altra banda, han impulsat mitjançant la Fundació Mémora un nou servei telefònic gratuït de suport emocional per a professionals de la salut i dels serveis socials. Des del 16 de març, han rebut més de 100 trucades de sanitaris.

Una altra de les mesures adoptades per a minimitzar els riscos de contagi ha estat l’activació d’un sistema de signatura digital per a fer contractacions dels serveis amb les famílies de forma totalment telemàtica. Aquest servei telemàtic està disponible des del 26 de març. La companyia ha reforçat les plataformes d’assistència psicològica i emocional del dol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona